13/4/17

JT-Alert

Το JT-Alert νομίζω είναι απαραίτητο για όποιον κάνει επαφές JT. λειτουργεί παράλληλα μαζί με τα βασικά προγράμματα του JT (WSJT-X, JTDX κ.α.) και συμπληρώνει τις λειτουργίες τους.

Μας ειδοποιεί οπτικά και φωνητικά όταν μας καλούν, εάν κάποιο dxcc μας χρειάζεται και άλλα πολλά.
Έτσι αν κάποιος μας καλεί το αντιλαμβανόμαστε και τον καλούμε, συμβαίνει ενίοτε να μην απαντούν στις κλήσεις μου όχι επειδή δεν αποκωδικοποιούν το σήμα αλλά μάλλον επειδή δεν το προσέχουν.



ενώ άλλοι απαντούν άμεσα:


κάποια qso δεν ολοκληρώνονται ενώ στη συχνότητα παρεισφρύουν άλλα, ίσως δυσκολεύοντας τον ανταποκριτή:


ταυτόχρονα στο pskreporter απεικονίζονται από όσους σταθμούς έχουν ενεργοποιημένη αυτή τη δυνατότητα, η αποκωδικοποίηση των σημάτων μας:


Στην παραπάνω φωτογραφία όσοι σταθμοί φαίνονται με χρονική λεζάντα, έχουν αποκωδικοποιήσει τα ισχύος 5W σήματα κάτω από όχι και τόσο ευνοικές συνθήκες διάδοσης (SFI= 75).




9U Burundi
Το Mediterraneo DX Club προγραμματίζει αποστολή στο Μπουρούντι,


θα δώσουν την ευκαιρία σε όποιον τα καταφέρει να τους δουλέψει στις χαμηλές συχνότητες και στα ψηφιακά.



LOTW
Κάποιες από τις λειτουργίες του Lotw χαρακτηρίζονται στρυφνές ή αναντίστοιχες με τα σημερινά δεδομένα της πληροφορικής. Μία από αυτές είναι η αυτόματη χορήγηση κωδικών πρόσβασης. Μέχρι τώρα σου έδινε έναν κωδικό που δεν μπορούσες να αποστηθίσεις. Πρόσφατα αυτό άλλαξε επί τω βελτίω, πλέον μπορούμε να καταχωρήσουμε εμείς τον κωδικό πρόσβασης: