1/5/20

Καλό μήνα Καλή Πρωτομαγιά

Η μουσική για σήμερα το I walk the line:
https://www.youtube.com/watch?v=Lq0fUa0vW_E

Κυκλοφόρησε πρώτη Μαίου του 1956 από τον διάσημο Τζόνυ Κας με κρυφό μήνυμα προς τη σύζυγο του ότι παραμένει φρόνιμος (walk the line) κατά τις περιοδείες του.
Κάτι αντίστοιχο και από εμάς που τηρούμε στο έπακρον την ραδιοερασιτεχνική νομοθεσία.



Πρώτη εργασία στο shack η σύνταξη σχεδίου για τον Μάιο. Βοηθός μας το www.dx-world.net βεβαίως. 
Ο πίνακας με της dxpedition κενός όπως αναμενόταν άλλωστε, οπότε προστρέξαμε στο μηνιαίο dx bulletin και καταστρώσαμε το σχέδιο:


Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουμε τρία ATNO αλλά είναι αμφίβολο αν θα πραγματοποιηθούν ή ακόμη αν θα τα καταφέρουμε: H44MS, T2 και T33. Καιρός για στροφή σε περισσότερο πραγματοποιήσιμους σταθμούς.  Ραδιοχώρες με μία καταχώρηση στο ημερολόγιο: HR5/F2JD, XU7AMG, SV2RSG/A, J8/UR5BCP και νέα νησιά: ZV1C SA-029, J4GXS/6 AS-023, TM5IB EU-105. 



QRP
Δύσκολο να αυξήσεις πλέον της ραδιοχώρες. Ακόμη και με sked, τον τελευταίο καιρό ζήτησα sked από επτά συναδέλφους που αφορούν πέντε ραδιοχώρες και μόνο ένας απάντησε. Να φαντασθεί δε κάποιος ότι οι περισσότεροι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους. Το όνειρο των 200 ραδιοχωρών φαντάζει απίθανο για αυτή τη ζωή hi, ενώ για τις 150 χρειάζομαι τρεις ακόμη.

Επιστρέφοντας σπίτι από περπάτημα είδα με χαρά πως το Άγιο Όρος ήταν στον αέρα στα 40Μ RTTY:


Τα σήματα καλά αλλά όταν άρχισα κλήσεις εγκατέλειψε:


Σημαντικό: στις 2/5/20 ενημερώθηκα από δύο συναδέλφους ότι κάποιος παράνομα βγήκε rtty με το διακριτικό του συναδέλφου SV2RSG/A από το Άγιο Όρος. Η πράξη αυτή εκτός από παράνομη είναι και ανήθικη και δεν τιμά καθόλου όποιον το έκανε.
Ο SV2RSG/A θα εκπέμψει σε λίγες ημέρες σε φωνή στα 20Μ όπως ήδη αναγγέλθηκε:
Προσοχή δεν βγαίνει ψηφιακά όπως με ενημέρωσαν.



Eqsl.cc


Ήδη επιβεβαιωμένη και στο Lotw.