31/3/18

Computer malfunction

Από χθες το κύκλωμα - usb 2 serial - που συνδέει τον η/υ με τον π/δ για εκπομπή cw με παιδεύει. Μία λειτουργούσε μία όχι, τα Windows έδειχναν να λειτουργεί αλλά το Logger32 και το CWType που δοκίμασα είχαν άλλη γνώμη... Η προσωρινή λύση θα ήταν εκπομπή με το Signalink (mcw), αλλά λόγω σ/κ που η κίνηση στις συχνότητες είναι αυξημένη προτίμησα να το ψάξω παραπάνω. Μετά από λίγη ζαλάδα λειτούργησε πάλι:


Χθες παρέλαβα μία έκδοση Linux από τον SV1ONW και σύντομα θα γίνει δοκιμή. Ίσως αυτό οδηγήσει σε κάποιες αλλαγές.



Τελευταία ημέρα του τριμήνου σήμερα ευκαιρία να ανέβουν τα αρχεία στο LOTW. Τα λίγα qso ενημέρωσαν αμέσως τη μερίδα:

Καλά όλα αυτά αλλά πρέπει να συμφωνούν με το Logger32:


Στα επιβεβαιωμένα qso του LOTW (259) προσθέτοντας τις κάρτες 9N7JO, J52HF και HT5T που βρίσκονται στο shack και δεν έχουν σταλεί στο LOTW ακόμη συμφωνούμε (259+3=262).

Ενώ τα 3 ανεπιβεβαίωτα qso (265-262) αφορούν τους 3D2EU και TO2SP που δεν ανέβασαν ακόμη αρχεία στο LOTW:


Ενώ ο TI8II εδώ και χρόνια δεν μου στέλνει την κάρτα του (όπως και ο TI4ADS) που παραλίγο να τον πετύχω σήμερα:


Μέχρι σήμερα το ημερολόγιο δεν έχει ενημερωθεί από το EQSL.CC κάτι που σκέφτομαι να γίνει μελλοντικά για να είναι αντιπροσωπευτικότερα τα στατιστικά στοιχεία. Μπορεί οι εγγραφές από το eqsl.cc να μην αναγνωρίζονται από την ARRL αλλά αυτό αφορά όσους ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τα βραβεία DXCC. Στο shack εδώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στα qso και την επιβεβαίωση τους (lotw, eqsl και κάρτες). Το EQSL ενημερώνεται από συναδέλφους συνέχεια και με παλιά qso, μερικά που ελήφθησαν αυτή την εβδομάδα: