16/5/18

Η επιμονή κερδίζει

Το πρώτο μου qso με τη Γουινέα Δ. Αφρικής ήταν με τον J5NAR το 2013. Λογικό ήταν να στείλω αμέσως την κάρτα μου και να περιμένω απάντηση. Αμ δε, η κάρτα παραλήφθηκε μόλις σήμερα:


Ενώ ο συνάδελφος δεν χρησιμοποιεί LOTW είναι δύσκολο να πάρεις την κάρτα του και μέσω bureau. Αλλά ας δούμε τι μεσολάβησε. Έδωσα την κάρτα μου στο bureau της ΕΕΡ τον Μάρτιο 2013 στις 19/8/14 ρώτησα με e-mail τι γίνεται με την κάρτα. 23/11/14 απάντησε στέλνει την κάρτα μέσω bureau. 31/5/16 στέλνω νέο e-mail μιας και δεν είχα λάβει κάτι, απάντησε ότι στέλνει νέα κάρτα. Στις 31/5/17 του έστειλα νέα κάρτα με συστημένη επιστολή (χωρίς πράσινη κάρτα) για να τον ταρακουνήσω. Σήμερα  λοιπόν εδέησε να λάβω την κάρτα του. Πόσος κόπος θα είχε αποφευχθεί αν πολλοί συνάδελφοι αντί να στέλνουν κάρτες έκαναν εγγραφή στο LOTW...
Το Logger32 δεν διαθέτει έξυπνες αναφορές, που να μπορείς να τις διαμορφώσεις εύκολα κλπ. Πχ να σου τυπώνει μια ευανάγνωστη συνοπτική εικόνα πια qso δεν έχουν απαντηθεί. Για αυτό κρατάμε ιστορικό σε ένα φύλλο Calc:






Aegean 6 Meter Contest
Η ημερομηνία πλησιάζει και το ενδιαφέρον ανάμεσα στους συναδέλφους αυξάνεται μέρα με την ημέρα. 

Σήμερα στο εντευκτήριο της ΕΕΡ, παρακολουθήσαμε ενημερωτικό σεμινάριο από τον Μάκη SV1NK για το παραπάνω contest:






Καλή επιτυχία.