6/3/15

Περιμένοντας να βρέξει

Την εποχή που δεν υπήρχε διαδίκτυο καθώς και τόση μεγάλη πληροφόρηση για τον καιρό πχ τη δεκαετία του 70, οι κάτοικοι των Αθηνών κύτταζαν τον Υμηττό (τρελό τον λέγανε τότε). Εάν η κορυφές του ήταν μέσα στα σύννεφα, τότε η πιθανότητα για βροχή ήταν μεγάλη.
Ακόμη παλαιότερα, όταν ζούσα στην Κωσταντινούπολη τον καιρό τον μαθαίναμε μόνο από την κρατική ραδιοφωνία (ιδιωτική δεν υπήρχε). Ήταν κάποιος μετεωρολόγος Fatin efendi τον έλεγαν και σε τακτά χρονικά διαστήματα, μας έλεγε τον καιρό.
Σήμερα λοιπόν η μετεωρολόγος του Skai πρόβλεψε βροχή από το μεσημέρι. Ταυτόχρονα και ο Υμηττός ήταν μέσα στα σύννεφα. Τι κάνει λοιπόν κάποιος περιμένοντας να βρέξει;

Εγώ πάντως έριξα το πρώτο λίπασμα στα δενδράκια για να μην έχω να τα ποτίσω.


Οπότε λίγη ώρα έμεινε για το shack αργά το απόγευμα.
Ο PU2TXZ αν και προχωρημένη η ώρα, απάντησε στο κάλεσμα μου στα 10Μ psk31. Χρησιμοποιεί κεραία 3 στοιχείων για τα 10Μ στα 16μ. από τη γη. 

Εδώ απεικονίζεται η διαδρομή των σημάτων μας. Ηθικό δίδαγμα δεν χρειαζόμαστε πάντα κατευθυντική κεραία, αρκεί να έχει ο... απέναντι σταθμός hihi.

Στο JT65 είχα ένα qso με τον Luigi IV3KAS. Το προηγούμενο qso μας ήταν το 2006 στα 40Μ φωνή. Τότε φωνή σήμερα JT, η εξέλιξη βλέπεις.

Λίγο μετά ώρα για JT9

20M και JT9, το σήμα μου με τα λίγα watt πέρασε αμέσως τον Ατλαντικό: