31/3/15

Νέα τεύχη περιοδικών

Κυκλοφόρησε το τεύχος Μαρτίου - Απριλίου του SVNEA.
Τα μέλη της ΕΕΡ μπορούν να το κατεβάσουν από την περιοχή μελών:
http://www.raag.org/homepage.asp?ITMID=2&LANG=GR

Το τεύχος αυτό έχει πολύ χρήσιμα άρθρα όπως κατασκευές, D-Star με φθηνό τερματικό, κλπ. Καθώς και πολλά ρ/ε νέα. Πρώτα από όλα είχε και βράβευση άρθρων με κατασκευές. Η πρωτοβουλία αυτή ελπίζω να φέρει και άλλα άρθρα στο περιοδικό.
Διάβασα με ικανοποίηση νέα από την IARU που έγραψε αυτή τη φορά ο συνάδελφος SV2FWV. Η τακτική ενημέρωση για ότι αφορά την IARU στη χώρα μας, μπορεί να γίνεται μόνο από την ΕΕΡ που είναι μέλος της. Ελπίζω η ενημέρωση αυτή να συνεχισθεί.
Σαφώς πρόκειται για ένα ενδιαφέρων τεύχος και μπράβο στην εθελοντική ομάδα που το εκδίδει καθώς και στους συναδέλφους που στέλνουν άρθρα.
Στη στήλη αλληλογραφία (που όσα γράφονται δεν αποτελούν άποψη της ΕΕΡ) δημοσιεύθηκε επιστολή σχετικά με τα cb, τους cb'er κλπ. Προσωπικά δεν συμφωνώ με τις τοποθετήσεις που αναφέρονται για το cb. Ειδικότερα επειδή ο συντάκτης παραδέχεται ότι "ουδέποτε τον απασχόλησε ιδιαίτερα" αυτό το χόμπι.  
Αξίζει όμως να το διαβάσουμε για να αντιληφθούμε πως βλέπουν κάποιοι ένα χόμπι, στη συγκεκριμένη περίπτωση του cb που δεν το γνωρίζουν μεν αλλά έχουν γνώμη δε.

Το δεύτερο τεύχος - Απριλίου - του SV-QRP μόλις κυκλοφόρησε:
http://aegeandxgroup.gr/sv-qrp/Home.php
Το SV-QRP καλύπτει επάξια το χώρο του qrp στη χώρα μας και είναι μέσα στα ενδιαφέροντα μου. Ελπίζω να συνεχίσει ακόμη καλύτερα.

Καλό διάβασμα.