12/10/18

Fall QSO Party

QRP ARCI Fall QSO Party


Κατά τα άλλα E6Y τίποτα:





Καιρός για επεξεργασία του ημερολογίου σταθμού όσον αφορά qrp qso:


Με την πολύτιμη συνδρομή του calc. 2000+ qrp qso, 132 ραδιοχώρες οι 22 παραμένουν ανεπιβεβαίωτες επειδή οι συνάδελφοι κατά κύριο λόγο ζητούν green cards. Θα περιμένουν πολύ.
Ως εκ των άνω έχουν φύγει κάποια e-mail προς τους καθυστερούντες να στείλουν κάρτα συναδέλφους, κατά πάγια τακτική του... shack. Όχι μόνο σε όσους δεν έστειλαν κάρτες αλλά και σε όσους παρέλειψαν να καταχωρήσουν το locator στο qrz.com. Το οποίο είναι αναγκαίο για τον υπολογισμό της μεταξύ μας απόστασης, ειδικά όταν η επικοινωνία γίνεται με πολύ χαμηλή ισχύ. Συνεπώς, τα στοιχεία που προκύπτουν από το ημερολόγιο σταθμού, είναι ακριβή για την πραγματική απόσταση ανά watt. Και δεν υπολογίζονται με αναγωγή όπως κάνουν κάποιοι συνάδελφοι qrpp. Η μεθοδολογία αυτή τους δίνει ένα μέτρο συγκρίσεως μεταξύ τους βέβαια. Μπορεί να στεναχωρηθεί λίγο ο Γιώργος SV8GXC και γνωστός qrpp'ίστας με αυτά αλλά θα τον κεράσω ένα γλυκό καφέ hi.



ΕΕΡ
Προχθές στα γραφεία της ΕΕΡ πραγματοποιήθηκε άκρως ενδιαφέρον σεμινάριο για τα μέλη ΟΕΑ με τίτλο "Προσανατολισμός - χάρτης - πυξίδα" από τον SV1COX.
http://www.raag.org/news.asp?ITMID=1163&LANG=GR



Θα ακολουθήσει πρακτική εξάσκηση. Επειδή το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον καλό θα είναι να επαναληφθεί κάποια Κυριακή για να το παρακολουθήσουν όσοι θέλουν. Ειδικά τώρα που γίνεται ταυτόχρονη αναπαραγωγή ηλεκτρονικά, μπορούν να παρακολουθούν τα σεμινάρια και συνάδελφοι εκτός Αθηνών.



Κοιμητήριο Σισλί - εκεί όπου βρίσκονται οι πρόγονοι μας:
Από το σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών:
https://www.cpolitan.gr/articles/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%AF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%89%CF%82/