2/10/18

Shack - Ολοκλήρωση περιοδικών εργασιών

Οι τριμηνιαίες εργασίες στο shack σχεδόν ολοκληρώθηκαν. Στάλθηκε το σχετικό adif αρχείο στην υπηρεσία  LOTW της ARRL, παρελήφθει το νέο συμπληρωμένο αρχείο και συγχρονίστηκε με το ημερολόγιο σταθμού - Logger32:


διαμορφώνοντας τη νέα συνοπτική κατάσταση:



Όσον αφορά μοναδικά της QRP ραδιοεπικοινωνίες (με ισχύ 5W) η στατιστική απεικόνιση έχει ως εξής:


Worked 132 Confirmed 110 καθόλου άσχημα για μια περίοδο 3 ετών περίπου με απλές κεραίες και φθίνουσα διάδοση. Πάντα:


Η κατάσταση στο LOTW:


Το LOTW υπολείπεται κατά 4 ραδιοχώρες των οποίων οι κάρτες βρίσκονται στο shack και δεν τις έχω πάει ακόμη στον Κλεάνθη SV1JG για επιβεβαίωση και ανέβασμα στο LOTW. Το γιατί είναι εύκολο, εδώ και 2 μήνες περίπου αναμένουμε να έρθει και αυτή του V6J που φαίνεται θα μας ταλαιπωρήσει hi :





ZD9CW ή το κυνήγι dx του μήνα.
Ο ZD9CW εκπέμπει από τις 20 Σεπτεμβρίου περίπου. Της πρώτες ημέρες απλά δοκίμασα αν ακούγεται καθώς το pile up ήταν απαγορευτικό για να δοκιμάσω. Συμβουλεύτηκα τις προβλέψεις διάδοσης και τις συγκεκριμένες ώρες εφόσον ήμουν σπίτι "ανέθεσα" στο Logger32 να παρακολουθεί το cluster και να χτυπά καμπανάκι στην εμφάνιση ATNO. Όπερ και εγένετο. 
Αυτό ήταν μόνο το πρώτο βήμα, από εκεί και πέρα έπρεπε να περάσεις το μεγάλο pile up. Τα πράγματα εξελίχθηκαν καλά, την πρώτη φορά το καμπανάκι διέκοψε το τσάι μου ενώ τη δεύτερη που ήταν Κυριακή ευτυχώς οι πολλοί συνάδελφοι κυνηγούσαν το RTTY Contest και τον πέτυχα εύκολα στα 17Μ CW. Όπως φαίνεται ο καλός συνάδελφος ενημερώνει άμεσα τις επαφές στο LOTW (σε αντίθεση με κάποιες άλλες dxpedition που λένε θα τις ανεβάσω 6 μήνες μετά ή κάποιες χειρότερες που τις ανεβάζουν... 12 μήνες μετά:


Σήμερα παρά την ειδοποίηση που είχα σημειώσει:


η αποστολή έχει εκτελεστεί.
FT8 dxpedition mode
Μπορεί το σ/κ να έτρεχε το μεγαλύτερο RTTY Contest και να τραβούσε τους φίλους των ψηφιακών, αλλά κάποιοι επέμεναν FT8. Όπως ο 9X0Y που τρέχει αποκλειστικά FT8 dxpedition mode:


Το μεγάλο ενδιαφέρον ήταν στο RTTY οπότε δεν ήταν δύσκολο: