19/7/19

1A0C μέχρι 21/7/19

Θα βρίσκονται στον αέρα. Ένα εύκολο διακριτικό απαραίτητο για να συμπληρώσεις τις Ευρωπαικές χώρες:


Στο ημερολόγιο σταθμού πρόσθεσε μια νέα ραδιοχώρα στο ημερολόγιο qrp:


Αλλά και νέα συχνότητα στα 60Μ:


Στα 40Μ προσπάθησα πολύ λίγο αλλά το εκτεινόμενο  σε 10KHz pile up ήταν αποτρεπτικό και κάναμε qsy. Άλλωστε αν μια ραδιοχώρα σε συγκεκριμένη συχνότητα δεν μας λείπει σε αυτές τις περιπτώσεις αφήνουμε άλλους να την κάνουν:




Eqsl.cc
Κάρτες που μόλις έφθασαν:









Logger32
Παράξενη συμπεριφορά. Μετά από τις φετινές ενημερώσεις του Logger32 κατά καιρούς αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Πρώτα ας δούμε πως εργάζομαι με αυτό. 
Κατά τη λειτουργία του π/δ το Logger32 είναι ανοιχτό και παρακολουθώ την κίνηση στις συχνότητες. Μετά την καταχώρηση του qso με τα βασικά στοιχεία συνήθως καταχωρώ επιπλέον το locator, την ισχύ (εφόσον είναι διαφορετική από εκείνη που όρισα ανά διαμόρφωση) και κάποια άλλα στοιχεία που μπορεί να ανέφερε ο ανταποκριτής αλλά και τη διάδοση εφόσον δεν ενημερώθηκε αυτόματα. Ας ληφθεί υπόψη ότι δεν κάνω πολλά qso.

Παρατηρώ ότι με το που κάνω κάποια προσθήκη ή διόρθωση στην τελευταία εγγραφή, κάποιες φορές αυτόματα αντιγράφεται σε αυτήν η προηγούμενη, κάποιες φορές εξαφανίζεται η προηγούμενη (και ο αύξων αριθμός της μαζί), ή δημιουργούνται κάποια άλλα προβλήματα. Όλα αυτά συμβαίνουν σπάνια και το φαινόμενο δεν είναι τακτικό. Επειδή δεν έχω δοκιμάσει να διορθώσω παλαιότερα qso δεν γνωρίζω αν και εκεί θα συνέβαινε κάτι αντίστοιχο. 
Κάτι λίγο που έψαξα στο io group Hamlogger δεν βρήκα κάποιο αντίστοιχο παράπονο. Ο δημιουργός του Logger32 δεν δίνει e-mail για να του στείλω προσωπικά το θέμα ενώ, κρατά τα αρχεία με τις εγγραφές σε μη αναγνώσιμη μορφή αντί του καλύτερου τρόπου που είναι η μορφή adif ή έστω μία άλλη που να μπορείς να τα επεξεργαστείς απευθείας με κάποιο άλλο εργαλείο (access, excel, sql κλπ.). Η κατάσταση αυτή των προστατεύει από πολλά λάθη που μπορεί να δημιουργηθούν από τους χρήστες (επομένως αυξημένα παράπονα), αλλά δεν εξυπηρετεί εμένα στο ψάξιμο με άλλα εργαλεία του κυρίως αρχείου. Ούτε επιτρέπει να κάνω μαζικές διορθώσεις εφόσον χρειασθεί.
Μέσα στο κατακαλόκαιρο δεν είναι εύκολο να ψάχνεις τέτοιες σπαζοκεφαλιές την ώρα μάλιστα που συνεχίζονται τα μπάνια του λαού. Ενώ είναι δύσκολο μετά από τόσα χρόνια να αλλάξω κάτι. Ακόμη και αν θα άλλαζα το νέο πρόγραμμα προυπόθεση είναι να συμφωνήσει εύκολα με τα συμφωνημένα στατιστικά στοιχεία που τηρώ και να δημιουργεί απευθείας προσπελάσιμο αρχείο και αρχικά να λειτουργήσει παράλληλα για κάποια δοκιμαστική περίοδο. Στα υπόψη βρίσκονται τα εξής δύο:



Τη βάσανο της συμφωνίας του πρώτου την περιμένω από κάποιο συνάδελφο που μου το σύστησε (στα δικά του στοιχεία βέβαια) ενώ, το δεύτερο το είχα δοκιμάσει παλιά. Και τα δύο αυτά προγράμματα έχουν καλές κριτικές στο eham.net, είναι δωρεάν και υποστηρίζονται καλά από τους δημιουργούς τους.

Εάν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικά που μπορεί να βοηθήσει drop me an e-mail που λέγαμε στο χωριό μου.