9/7/19

Νήσοι Μαριάνες

Εδώ και ημέρες ο K0W βγαίνει καθημερινά από εκεί. Πριν λίγες ημέρες:


Αλλά και σήμερα πρωί:



Οι μεν προβλέψεις διάδοσης καλές η δε ιονόσφαιρα ασθενής! Τίποτα δεν φθάνει στην κεραία σταθμού για ένα δεύτερο slot (θέση) στο ημερολόγιο.



OJ0A Market Reef
Στα 30Μ μέχρι τώρα παραμένει ανεπιβεβαίωτο, οπότε χθες βράδυ ήταν ευκαιρία:





Shack
Προετοιμασία καρτών δευτέρου τριμήνου. Πρώτα από όλα δημιουργία αρχείου από το Logger32 και επεξεργασία με το Adif to Qsl:


Ακολούθως εκτύπωση ετικετών και επικόλληση:


Οι κάρτες τυπωμένες από τον γνωστό πολύ γνωστό Tony LZ1JZ http://www.lz1jz.com/ που μία είναι για αυτόν, ενώ ακολουθεί και μία άλλη με τον πολύ γνωστό στην κοινότητα qrp Oleg RX3G του δημοφιλούς club: http://www.club72.su/
Οι κάρτες υπογράφονται και σφραγίζονται χθες κατά τη διάρκεια του ζεστού απογεύματος με τη βοήθεια ζεστού τσαγιού:


Έτοιμες για το bureau της ΕΕΡ


Για την ιστορία οι κάρτες ήταν πολύ λίγες (72 qso) και στη συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούν απάντηση σε κάρτες που ελήφθησαν. Αν δεν λάβω κάρτα συνήθως δεν στέλνω αλλά και δεν προτιμώ να λαμβάνω κάρτες που δεν αφορούν νέο dxcc (που τέτοια τύχη) ή νέο IOTA. Όλες οι επιβεβαιώσεις θέλω να γίνονται μέσω LOTW. Η παράξενη έως παρεξηγήσιμη επιμονή κάποιων DX αποστολών να στέλνουν μόνο κάρτες και μάλιστα πολλοί από αυτούς direct, εκτός του κόστους αποστολής και του χρόνου που χάνεις, σου δημιουργεί και το κόστος ανεβάσματος αυτών στο LOTW. Τι να πεις.



Πυροφυλάκειο
Οργανωνόμαστε τεχνολογικώς:




Για την ιστορία η περυσινή ολέθρια πυρκαγιά είχε αναγγελθεί πρώτα από αυτό το πυροφυλάκειο. Δεν κατέστη όμως δυνατόν οι συμπολίτες μας στην ευρύτερη περιοχή να ειδοποιηθούν εγκαίρως, με δραματικό αποτέλεσμα να θρηνήσουμε πάνω από 100 θύματα μέσα σε λίγες ώρες. Ο αριθμός των θυμάτων στις περιοχές Βουτζά και Μάτι, ξεπέρασε τον αριθμό των πεσόντων ηρώων της ΕΛΔΥΚ που χάσαμε το 74, οι οποίοι είχαν αντιμετωπίσει επίθεση εχθρικού στρατού. Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη καταστροφή στη χώρα εν καιρώ ειρήνης. Είθε ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές τους.