22/8/14

SV2I προσθήκη αναμεταδοτών

Ο ΣΥ.ΡΑ.Π. κυκλοφόρησε την παρακάτω ανακοίνωση 

"Μετά από προσπάθεια αρκετών μηνών πήραμε τις απαραίτητες άδειες για την εγκατάσταση δύο νέων αναμεταδοτών του επαναλήπτη SV2I.
Ο ένας αναμεταδότης εγκαταστάθηκε την Τετάρτη 13 Αυγούστου στο Λιτόχωρο και ο άλλος εγκαταστάθηκε την Τρίτη 19 Αυγούστου στον Κόλινδρό και λειτουργούν ικανοποιητικά.
Αυτοί οι τρείς μη επανδρωμένοι σταθμοί την υπηρεσίας ραδιοερασιτέχνη αποτελούν ένα σύστημα επικοινωνίας που έχει στόχο να καλύψει τουλάχιστον τον Νομό Πιερίας όσο ποιο καλά γίνεται.
Ο επαναλήπτης SV2I καλύπτει μέσω των VHF τον κεντρικό όγκο του νομού δηλαδή την πόλη της Κατερίνης, ανατολικά παράλια και δυτικά προς τα βουνά όλα τα χωριά που δεν είχαν κάλυψη πριν την αλλαγή θέσης που έγινε.
Ο Αναμεταδότης του Λιτοχώρου, μέσω των UHF, στόχο έχει την κάλυψη του Ολύμπου όσο αυτό είναι δυνατόν, αλλά και ταυτόχρονα με τον επαναλήπτη VHF καλύπτει την νότια πλευρά του νομού Πιερίας.
Ο Αναμεταδότης του Κολινδρού, μέσω των UHF, στόχο έχει την κάλυψη του βορείου τμήματος του νομού Πιερίας αν και η εμβέλεια του εκτείνεται αρκετά ποιο πέρα καλύπτοντας την πεδιάδα της Ημαθίας, μέρος του νομού Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.
Όσοι θα χρησιμοποιήσετε το σύστημα, για την ευκολία σας, καλό είναι να τοποθετήσετε σε τρείς μνήμες του πομποδέκτη σας τις παρακάτω συχνότητες και παραμέτρους έτσι καθώς κινήστε ανά περιοχή να επιλέγεται τον ποιο προσβάσιμο επαναλήπτη ή αναμεταδότη.

Επαναλήπτης SV2I  Δήμος Κατερίνης
Συχνότητα RX 145,6875ΜΗΖ/ TX  -0.600ΜΗΖ (145.0875MHZ) ενεργοποίηση του υπότονου 67ΗΖ στην εκπομπή.

Αναμεταδότης SV2I Δήμος Δίου – Ολύμπου
Συχνότητα RX/TX 430.6625MHZ ενεργοποίηση του υπότονου 67ΗΖ στην εκπομπή.

Αναμεταδότης SV2I Δήμος Πύδνας - Κολινδρού
Συχνότητα RX/TX 430.6875MHZ ενεργοποίηση του υπότονου 67ΗΖ στην εκπομπή.

Κατά την χρήση του συστήματος SV2I θα πρέπει να αφήνουμε λίγο μεγαλύτερα κενά από ότι συνήθως και να αφήνουμε τον χρόνο που χρειάζεται για να κλείνουν οι εκπομπές των μηχανημάτων στα VHF & UHF, με αυτό τον τρόπο δίνουμε την ευκαιρία σε κάποιον τρίτο να μπει στην κουβέντα μας και αποφεύγουμε πατήματα και παρεξηγήσεις.
Αν δύο σταθμοί θελήσουν να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο αναμεταδότη ταυτόχρονα υπάρχει η περίπτωση να μην μπορούν μα ακουστούν μεταξύ τους .
Σε μία τέτοια περίπτωση ο τρίτος ανταποκριτής ίσως να  που ακούει από την συχνότητα του επαναλήπτη θα πρέπει να αναλάβει να δίνει το μικρόφωνο με την σειρά ώστε να μην μπλέκονται τα άλλα δύο σήματα.

Το παρών μπορείτε να το κοινοποιήσετε και σε άλλους Ραδιοερασιτέχνες εντός ή εκτός Νομού Πιερίας."

Είναι αυτονόητο ότι χρειάζεται να υποστηρίζουμε τα ρ/ε σωματεία. Αυτό στο οποίο είναι μέλος ο καθένας μας αλλά και να σεβόμαστε τα υπόλοιπα. Σήμερα που η οικονομική κρίση έχει επιρεάσει  και αυτά.
Από την άλλη (αυτό δεν αφορά τον παραπάνω σύλλογο αλλά σχεδόν όλους τους συλλόγους), τα σωματεία δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να καλλιεργήσουν της αναμεταξύ τους συνεργασίες. Με άμεσο αντίκυπο στην λειτουργία τους αλλά και στην υπηρεσία ραδιοερσιτέχνη. 
Τελευταία όπως μαθαίνω, στην Θεσσαλονίκη δύο σωματεία άρχισαν να συνεργάζονται για κοινές εκδηλώσεις. Μπράβο τους. Σειρά έχει τώρα η Αθήνα;