9/5/17

SV-QRP Μαίου - Ιουνίου 17

Το νέο τεύχος βρίσκεται ήδη στο φιλόξενο ηλεκτρονικό περίπτερο των dx'er του Αιγαίου:


μαζί με την συνήθη ύλη εκεί θα βρει κάποιος λεπτομέρειες για το 8ο Aegean RTTY Contest και με ειδικό βραβείο για QRP!, καθώς και για άλλους διαγωνισμούς.


Η διάδοση βρίσκεται στα αναμενόμενα επίπεδα και η πορεία της φαίνεται να ακολουθεί την Ελληνική οικονομία. Τόσο σε επιδόσεις όσο και χρονικά, πριν το 2022 δεν αναμέναται... βελτίωση:

Στην επάνω φωτογραφία φαίνονται τα σήματα cw κοντινού σταθμού, όπως απεικονίζονται στο cw skimmer.

VU4AYC Andaman & Nicobar isl.
Δύο συνάδελφοι βρίσκονται και εκπέμπουν από εκεί. Τα νησιά αυτά AS-001 τα έχω μόνο στα 15Μ RTTY. Σήμερα οι πιθανότητες που μου έδινε το voacap στα 20Μ ήταν 20%, προσπάθησα μερικές φορές χωρίς επιτυχία:


Κάνω qso κατά προτίμηση qrp και μόνο με τις δικές μου δυνατότητες και εγκαταστάσεις. Ποτέ δεν θα κάνω χρήση ιστοσελίδων και παροχών όπως αυτή:
ή παρεμερών διευκολύνσεων. Είναι θέμα προσωπικής φιλοσοφίας στο χόμπι. Αλλά για να το αντιληφθεί κάποιος χρειάζεται να κατέχει την αισθητική των qrp επικοινωνιών.



Έκανα πολύ λίγα qso αυτές τις ημέρες, τα περισσότερο ενδιαφέροντα:
20M PSK31: EA8/YL3AKQ Tenerife isl. AF-004 απόσταση 3900 χλμ. περίπου & SK70BL Gotland isl. EU-020 με ισχύ 5W.
EI44WAW 20M CW Ireland EU-115 με ισχύ qro 80W.



Μεσολάβησε καιλίγο ρηλάξ στο McArthur-Glenn:




MIXW νέα έκδοση 3.2.104





Αυτό δεν ξέρω τι περιέχει:
 

και το άφησα για άλλη ημέρα.



Βρήκα μια φωτογραφία στο internet που περιέχει το σπίτι που μεγάλωσα.


Μέναμε στο πρώτο μπαλκόνι του τελευταίου σπιτιού αριστερά. Εκεί μας βρήκε τον Σεπτέμβριο του 1955 ο όχλος που έσπαγε και κατέστρεφε σπίτια, καταστήματα, Ι. Ναούς κλπ. που ανήκαν σε Ρωμιούς. Ευτυχώς σωθήκαμε με παρέμβαση Τούρκων γειτόνων που τους διαβεβαίωσαν ότι εκεί δεν κατοικούσαν μη Μουσουλμάνοι.