19/10/17

2ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

2ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

Το διαδικτυακό περιοδικό «SV-QRP»®, με την υποστήριξη του «Aegean DX group»© και του Athens QRP net προκηρύσσουν τον δεύτερο Μαραθώνιο χαμηλής ισχύος.

Ο σκοπός του QRP Μαραθώνιου είναι να δοθεί κίνητρο ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον γιά ραδιοερασιτεχνικές τηλεπικοινωνίες με χαμηλή ισχύ (QRP).

Δεν πρόκειται για ένα κλασικό ραδιοερασιτεχνικό διαγωνισμό, αλλά για ένα «παιχνίδι στατιστικής» πού δίνει το κίνητρο σε όσους θα συμμετάσχουν, να έχουν καθημερινή παρουσία στις μπάντες με QRP ισχύ.

Το κίνητρο όμως δεν είναι να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες επαφές με χαμηλή ισχύ, αλλά να πραγματοποιείται μία επαφή κάθε μέρα, με την δυνατόν χαμηλότερη ισχύ και στην δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση.

Ημερομηνία και ώρα έναρξης του QRP Μαραθώνιου είναι η 19η Οκτωβρίου (00.00 UTC) έως τις 30 Νοεμβρίου (23.59 UTC).

Η διάρκεια του QRP Μαραθώνιου είναι 42 Ημέρες, όπως 42 χιλιόμετρα είναι και ο Μαραθώνιος δρόμος.

Όλοι οι συνάδελφοι στην Ελλάδα ή ανά τον κόσμο, που ασχολούνται με το QRP είναι ευπρόσδεκτοι.

Περισσότερες πληροφορίες για τους κανόνες αλλά και οδηγίες για την εγκατάσταση της εφαρμογής του QRP Marathon, στο http://www.aegeandxgroup.gr/page.html

Συντονιστής της όλης εργασίας:  Η ομάδα του Aegean DX group/SV-QRP

73 de Aegean DX group



Ο 2ος Μαραθώνιος άρχισε σήμερα και θα κρατήσει 42 ημέρες μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2017.
Στο shack καταχωρήθηκε ήδη το σημερινό qso - EA8/DL4FO 15M CW. Ο οποίος είχε την καλοσύνη να μου στείλει φωτογραφία από τη δραστηριότητα του:



Θα ήθελα και ένα qso με τον 3C0L αλλά τα σήματα δεν φθάνουν σε εκείνον ούτε με 100W λόγω του εκτεταμένου pile up αλλά και του ανορθόδοξου χειριστή που αλλάζει συνεχώς συχνότητα λήψης. Μπορεί να τον πετύχεις κατά τύχη ή αν είσαι πολύ έμπειρος dx'er. Για αυτό δεν έχει καταχωρηθεί στο ημερολόγιο του shack. Σήμερα τον άκουγα πολύ χαμηλά στα 12Μ CW, σύμφωνα με τις προβλέψεις είπα θα τον ακούσω καλύτερα αργότερα:


αλλά τώρα 16:00 περίπου Ω.Ε. τον ακούω χειρότερα.


εδώ σε αρκετούς από εμάς λείπει το 3C0 ενώ ο άλλος παραπάνω γράφει πως είναι η 304η του ραδιοχώρα στα 12Μ τι να πεις.