13/1/18

AthensQRPNet

Σήμερα ήταν η ημέρα για την πρώτη μηνιαία συνάντηση για το 2018. Οι συναντήσεις αυτές αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συναντηθούμε, να τα πούμε, να συζητήσουμε για το qrp αλλά και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα γύρω από το χόμπι.


SV1IVK, SV1ONW, SV1CI και SV1MO

Αφού ήπιαμε τους καφέδες μας ξαφνικά ο Κώστας SV1ONW έβγαλε ένα μυστηριώδες κουτί από την τσάντα του, περιμέναμε να περιέχει γλυκά:


Το κράτησε κλειστό αρκετή ώρα:


Από το μέγεθος περίμενα να έχει σοκολατάκια. Αλλά ο Κώστας με μια απότομη κίνηση το άνοιξε και μας παρουσίασε το νέο κιτ του πολύ γνωστού στην ρ/ε κοινότητα G0UPL Hans Summers, το QCX:


Ακολούθησε εκτεταμένη παρουσίαση και περιγραφή των δυνατοτήτων του π/δ:

















Πρόκειται για το νέο κιτ του γνωστού G0UPL Hans Summers το QCX, :
Ο Κώστας λαμβάνει μέρος στην ομάδα συγγραφής και ελέγχου του s/w που ελέγχει τον π/δ, ο οποίος περιέχει μικροεπεξεργαστή.

Πρόκειται για π/δ που εκπέμπει σε μία συχνότητα της επιλογής μας CW, WSPR και Hellschreiber over CW(*). Ο QCX περιέχει  κύκλωμα dds, έχει δύο vfo, δουλεύει split, λειτουργεί και σαν beacon και αποκωδικοποιεί cw. Περιέχει διάφορα όργανα μετρήσεως και συντονισμού και διάφορες άλλες δυνατότητες τις οποίες όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να βρει στην παραπάνω σελίδα του G0UPL.