19/2/18

Καλή Σαρακοστή

Καλή Σαρακοστή σε όλους. Το τριήμερο η ρ/ε δραστηριότητα από το shack ήταν ελάχιστη.

Feld Hell
Έτρεχε contest το σ/κ:

Σαββάτο βράδυ δεν αποκωδικοποιούσα τίποτα. Είδα τον YP8W/QRP στο cluster αλλά όχι στον καταρράκτη του DM780. Έτσι επικοινώνησα μαζί του μέσα από ειδικό για ψηφιακά cluster:


Τα σήματα του έφθαναν πολύ χαμηλά εδώ ενώ ούτε εκείνος απάντησε στις κλήσεις μου, απογοήτευση.

Ούτε τον Z60A κατάφερα να ακούσω στα 18Μ λόγω χαμηλής διάδοσης εκείνη την ώρα:



JT65
Λίγα cq στα 40Μ και τα qso άρχισαν:



Spratly island
http://www.yt1ad.info/9m0w/index.html



Θα βρεθούν στον αέρα αρχές Μαρτίου για μικρό σχετικά χρονικό διάστημα. Ένα ακόμη ATNO για πολλούς από εμάς. Θανάση ακούς;



Η ποιο ασυνήθιστη dxpedition LI2B
70 χρόνια έχουν περάσει από το ταξείδι της σχεδίας Κον-Τίκι από το Περού στην Πολυνησία και ακόμη η dxpedition δεν έχει ξεχαστεί. Στη σχεδία που είχε κατασκευάσει ο πολύ γνωστός Θορ Χέγιερνταλ επέβαιναν και δύο ραδιοερασιτέχνες, που είχαν αναλάβει και τις επικοινωνίες με τον υπόλοιπο κόσμο. Τα θυμήθηκα ξανά όταν διάβασα σχετικά στις ελεύθερες και φιλόξενες σελίδες της ARRL:



Μηνιαία συνάντηση AthensQRPneT
Πραγματοποιήθηκε προχθές Σάββατο στη φιλόξενη αίθουσα ενός κεντρικού καφέ. Ανταλλάξαμε κουβέντες και ειδήσεις γύρω από το χόμπι. Ο Κώστας SV1ONW παρουσίασε αναλυτικά το γνωστό μBitx
του γνωστού Ασχάρ Φαρχάν τοποθετημένο σε κουτί και εν λειτουργία:

Ακολούθησαν φυσικά πολλές ερωτήσεις.







Shack
Έγιναν ελάχιστα qso κάποια εκ των οποίων είναι τα εξής: 9J2BO Ζάμπια στα 17M CW δυστυχώς δεν χρησιμοποιεί LOTW και ζητά direct αποστολή κάρτας, EX7DY Κιργκιζιστάν στα 40M JT65 δυστυχώς αγνώστων στοιχείων, FR4OO Reunion isl. στα 17M SSB και αυτός στέλνει κάρτες μόνο direct, CN2DF Μαρόκο στα 30M CW.