Δηλαδή έληξε όπως φαίνεται στη σελίδα του DX-wold.net
δίχως να εισέλθει στο ημερολόγιο σταθμού. Το πρωί δεν τον άκουγα:
Adif to Excel to adif converter
Ένα χρήσιμο φύλλο excel που προσφέρει ο DL1HW στους συναδέλφους για ελεύθερη χρήση. Εισάγεις στοιχεία ημερολογίου σε ένα λογιστικό φύλλο, τα επεξεργάζεσαι σύμφωνα με τις συναρτήσεις του excel και βγάζεις τα στοιχεία που θέλεις.
Με τη βοήθεια του έγινε επεξεργασία του αρχείου τύπου adif του Logger32, ταξινομήθηκε το πεδίο TX_PWR και αφαιρέθηκαν οι εγγραφές με ισχύ πάνω από 5W. Μετά ταξινομήθηκε βάση των πεδίων LOTW_QSL_RCVD και QSL_RCV και αφαιρέθηκαν οι μη επιβεβαιωμένες εγγραφές. Στο τέλος παρέμειναν στο αρχείο μόνο οι εγγραφές που είναι επιβεβαιωμένες και έγιναν με ισχύ 5W ή λιγότερο και μεταφέρθηκαν σε νέο adif αρχείο:
Μετά το τέλος της διαδικασίας, πλέον είναι γνωστές οι ραδιοχώρες του ημερολογίου της κατηγορίας που προαναφέρθηκε. Ίσως άλλα ημερολόγια να δίνουν παρόμοιες στατιστικές πληροφορίες εύκολα, το Logger32 όμως προυποθέτει κάποια επεξεργασία.
ARRL QRP DXCC award
Προσωπικά νομίζω αντί award (βραβείο) η ARRL θα ήταν καλύτερα να χορηγεί βεβαιώσεις ή πιστοποιητικά. Και αυτό επειδή για να βραβεύσεις κάποιους θα πρέπει να έχεις φροντίσει οι συμμετέχοντες να διαγωνίζονται με τις ίδιες προυποθέσεις και ευκαιρίες. Κάτι που είναι φύση αδύνατον να γίνει στο χόμπι μας από το οποιοδήποτε σωματείο λόγω της φύσης του χόμπι. Πχ οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν διαφορετικές κεραίες, διαφορετική ισχύ, διαγωνίζονται από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές και σε διαφορετικούς χρόνους. Συνεπώς το μόνο που μπορείς να πιστοποιήσεις είναι αυτή καθ'αυτή η ραδιοεπαφή (qso). Αλλά αυτά δεν απασχολούν τον πολύ κόσμο.
Ας δούμε στη σελίδα της ARRLτι χρειάζεται για να πάρει κάποιος το QRP DXCC:
Όπως φαίνεται αρκεί μια κατάσταση και μια δήλωση. Θα προτιμούσα η κατάσταση να προκύπτει από επιβεβαιωμένες επαφές.