6/10/18

Ένα qrp qso

την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Χθες Παρασκευή και ο 9X0T βγήκε στα 15Μ CW:



Έτσι μέσα σε λίγα λεπτά προστέθηκε και ένα καινούργιο qrp slot για τη Ρουάντα, τα προηγούμενα:


Η απόσταση που απεικονίζεται προέρχεται από έναν γενικό υπολογισμό που κάνει αυτόματα το Logger32. Η σωστή απόσταση με τον 9X0T βάση του locator του ανέρχεται στα 4075χλμ. περίπου. 
Τα qrp qso του ημερολογίου ξεπερνούν τις 2000 μέχρι τώρα και η παρακολούθηση και τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία γίνονται με το calc του LibreOffice κάτι σαν excel δηλαδή.
Σήμερα ο 9X0T προστέθηκε και στα 20Μ CW, μετά έγιναν μερικές προσπάθειες για qrp χωρίς επιτυχία. Όμως στον αέρα ήταν ο Florian DL8ECA από το Λουξεμβούργο.

LX/DL8ECA/P
Στα 20Μ CW μου έδωσε 339 και αυτό μου ήταν αρκετό. Το qso είχε τις δυσκολίες του και ενώ επαναλάμβανα το διακριτικό ένας Ιταλικός σταθμός επέμενε να τον καλεί. Ο Florian πιστός στις αρχές του καλού ρ/ε και βάση των όσων αναφέρει στην σελίδα του στο qrz.com παρακάτω, συνέχισε και ολοκληρώσαμε το qso:







E6Y
Άλλος ένας σταθμός προστέθηκε σε όσους παρακολουθώ αυτό το μήνα. Η απόσταση πολύ μεγάλη και οι ελπίδες αμυδρές έως καθόλου hi:



Ο ZD9CW λείπει από το ημερολόγιο στα 20Μ και υπάρχουν ελπίδες ακόμη. Όποιος ενδιαφέρεται να κάνει dx σταθμούς καλό είναι να διαβάσει και να τηρεί τις οδηγίες του Steve στην παρακάτω διεύθυνση: