Οι συνάδελφοι ανά την Ευρώπη δείχνει να συμμετέχουν στο CQ WPX CW contest και ίσως όχι στα exit polls
Αλλά για να σοβαρευτούμε, αυτό θα προκύψει από το ποσοστό συμμετοχής στις ευρωεκλογές και όχι από μια απλή παρατήρηση στις συχνότητες και το cluster. Στο περί ου ο λόγος contest συμμετείχα για λίγο με ισχύ qrp και ψάχνοντας για qso τουλάχιστον σε μία απόσταση 2000+ χλμ., αλλά και ψάχνοντας για το επιθυμητό ATNO. Το οποίο δεν εμφανίσθηκε, τουλάχιστον για τα μικρά χρονικά διαστήματα που ήμουν στον αέρα. Με ισχύ όπως πάντα 5W και CW ξεπεράσαμε κυρίως τα 2000+ χλμ ενώ ένα qso ανήλθε στα 8000+ χλμ. με SFI 66 κάτι είναι και αυτό. Όλα αυτά στα 20Μ, κάποιες προσπάθειες που έκανα στα 15Μ με Αμερική δεν έφεραν αποτέλεσμα. Ένα μπράβο στους σταθμούς που προσπάθησαν να ακούσουν τα χαμηλά σήματα των qrp'ιστών.
Ήδη το αρχείο (cabrillo) ανέβηκε στη σελίδα των διοργανωτών, ενώ παρατήρησα κάποια δυσλειτουργία στο Logger32 όταν έκανα μία διόρθωση και αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο μελλοντικής έρευνας.
TR8CA
Την ώρα που ανέβαζα το αρχείο ο καλός συνάδελφος Alain TR8CA από το Γκαμπόν ήταν στα 20Μ SSB δουλεύοντας split. Φωνή στα 20 είχα να τον κάνω από το 2007, κάτι είναι και αυτό με SFI 66...
Την ίδια ώρα άλλοι βέβαια χάνουν τον καιρό τους συζητώντας για της επιδόσεις των νέων π/δ από το γνωστό εργαστήριο του Sherwood Engineering:
Δεν είναι εύκολο να αμφισβητήσεις τη μεθοδολογία του αναγνωρισμένου αυτού εργαστηρίου και ούτε χρειάζεται κάτι τέτοιο, προσωπικά πιστεύω καλύτερα να δίνουμε πολύ περισσότερη προσοχή στην κεραία παρά στον π/δ. Οι περιπτώσεις που θα χρειασθεί ο ρ/ε να αντιμετωπίσει καταστάσεις που άπτονται στην περίπτωση της προτελευταίας στήλης του ως άνω πίνακα, δεν είναι συχνές (θυμίζω οι σπάνιοι dx σταθμοί συνήθως δουλεύουν split). Τουλάχιστον όχι σε εμένα που κυρίως παραμένω στα ψηφιακά και το cw.
Ο συνάδελφος AE5X που διαθέτει καλές κεραίες, συμμετείχε στο contest με ένα εντελώς νέο π/δ που κατασκευάζεται στη γειτονιά μας. Οι πρώτες εντυπώσεις του:
http://ae5x.blogspot.com/2019/05/cq-wpx-cw-results-with-rgo-one.html#more
Τι κι αν οι σύγχρονοι δέκτες διαγκωνίζονται να προσφέρουν panadapter, εδώ γράφει πως πρωτολειτούργησε το 1932:
http://www.astrosurf.com/luxorion/qsl-ham-history7.htm
από τον F3HM.
Eqsl.cc
Αυξάνονται οι συνάδελφοι που ανεβάζουν τα ημερολόγια τους και εκεί, μόλις αφίχθει ηλεκτρονική κάρτα του 2012: