7/5/19

ADIF και FT4

Το πρότυπο adif από τότε που πρωτοεμφανίσθηκε χρησιμοποιείται σε όλα τα ηλεκτρονικά προγράμματα ημερολογίου των ρ/ε. Μάλιστα υπάρχει ειδική σχετική ιστοσελίδα με την κατάληξη .org στο διαδίκτυο:


Εντύπωση μου προκαλεί πως η ιστοσελίδα δεν δίνει καμία πληροφορία σε πρώτο βαθμό για τον φορέα ή σύλλογο κλπ. που την λειτουργεί, αλλά παραπέμπει σε ειδικό γκρουπ:



τέλος πάντων παρά την ειδικού κύρους κατάληξη .org και την κυκλοφορία του νέου ψηφιακού FT4 μέχρι σήμερα οι υπεύθυνοι του προτύπου αρχείων adif δεν ανταποκρίθηκαν ώστε να συμπεριλάβουν το FT4. Ενδέχεται να προσφέρουν εθελοντική εργασία και μάλλον θα χρειασθεί να περιμένουμε.

Η αναγγελία του FT4 από την σελίδα της ARRL:


Επειδή ανεβάζω αρχεία στο LOTW κάθε τρίμηνο δεν γνωρίζω αν εκεί έχουν μεριμνήσει ή όχι.



10Μ
Προχθές είδα τα 10Μ είχαν ανοίξει αργά το απόγευμα, χθες πάλι είδα να συμβαίνει το ίδιο αλλά με όχι τόσο καλή διάδοση. Έλαβα κάποιους σταθμούς από Βραζιλία FT8 αλλά δεν κατάφερα να περάσω με μικρή ισχύ.



Eqsl.cc
Μόλις έλαβα ηλ. κάρτα από το 2004, τον πρώτο χρόνο που είχα μετατρέψει την άδεια μου σε SV:



Πρόκειται για ένα από τα πρώτα qso μου στα βραχέα. Για την ιστορία του είχα στείλει κάρτα αλλά δεν βλέπω να έλαβα απάντηση. Πάντως αυτό που όλο περισσότεροι συνάδελφοι ανεβάζουν αρχεία με τις επαφές τους στις διάφορες ηλ. υπηρεσίες είναι καλό, αρκεί να επιβεβαιώνουν και στο Lotw.



FW/G0VJG - FW5JG
Μόλις απέκτησε τοπικό διακριτικό:
https://dx-world.net/fw5jg-wallis-futuna-dxpedition-2019/
Δεν μας είχε ενημερώσει για αυτό ή δεν το πρόσεξα.
Ενδέχεται να μην συμβουλεύεται τη διάδοση πχ ενώ τα 20Μ FT8 περνούν τώρα Ευρώπη:



εκπέμπει στα 30:



Το αντιλαμβάνεται αλλά περνάει σε φωνή και με πεθαίνει: