25/5/20

Κάρτα από DX

P40DX Aruba παρελήφθει λίγες ημέρες πριν ταχυδρομικά:


Ο φάκελλος μαζί με το περιεχόμενο του σιδερώθηκε... πολύ σχολαστικά πρωτίστως. Ευχαρίστησα τον συνάδελφο που είχε την καλοσύνη να τη στείλει.



EU PSK DX Contest
Έτρεχε αυτό το σ/κ οι κανόνες:


Συμμετείχα με ελάχιστα qso το αρχείο με αυτά ήδη στάλθηκε. Τα contest συνήθως ζητούν την αποστολή αρχείων σε μορφή cabrillo. Κάτι που δεν είναι εύκολο αφού πολύ λίγα προγράμματα ημερολογίων εξάγουν σε αυτή την μορφή. Εγκατέστησα προσωρινά το N1MM+ για αυτή τη δουλειά. Απεγκαταστάθηκε άμεσα μιας και δουλεύω ελάχιστα contest.



Shack
Καλοκαιριάζει και ώρα για αλλαγές στο shack, τέτοιες εποχές συνήθως εγκαθιστώ το FT-857. Το οποίο μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν σε /p καταστάσεις και κυρίως στις υψηλές συχνότητες. Το είχα σε προστατευτικό κάλυμμα:


 Το Signalink:



Προετοιμάστηκε για το 857:


Ενώ το 756 συσκευάσθηκε για... διακοπές:





Η εμπειρία μου με βραχέα μηχανήματα είναι μικρή ουσιαστικά αρχικά στο shack υπήρξε ένα FT-847 που το διαδέχθηκε ένα IC-756PROIII, του οποίου ο δέκτης είναι ποιο ήσυχος από του 847. Το 857 στα 20Μ ssb είναι θορυβοδέστερο του PROIII. Οπότε ξανά μανά αλλαγές και άφησα και τα δύο στο shack. Από τα μηχανήματα που ανέφερα μόνο το Icom βρήκα στους συγκριτικούς καταλόγους της γνωστής Sherwood Engineering:



QRP
Έγινε προσπάθεια να προσθέσουμε μία ακόμη ραδιοχώρα στον κατάλογο με τις qrp την Ανταρκτική, αλλά χωρίς επιτυχία. Για την ιστορία από της 340 εν ενεργεία αυτή τη στιγμή ραδιοχώρες, οι 193 λείπουν από το αποκλειστικό qrp ημερολόγιο σταθμού, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να συμπληρωθούν έστω λίγες ακόμη. Τέσσερις από αυτές εμφανίζονται με κόκκινο χρώμα στον χάρτη του Logger32:


Πρόσφατα μέσα στην περίοδο πανδημίας που διανύουμε χάσαμε  κάποιους συναδέλφους μας αλλά δεν γνωρίζω αν ήταν υπεύθυνη η νέα πανδημία ή κάτι άλλο. Είθε Ο Θεός να τους αναπαύει.
Ανάμεσα σε αυτούς και ο SV1DB Ντίνος Ψιλογιάννης, καλό παράδεισο Ντίνο. Ο SV1DB ήταν ιδρυτής της Ε.Ε.Ε.Ρ., είχε πολλές γνώσεις γύρω από το χόμπι, ήταν πολυγραφότατος σε τεχνικά και κατατοπιστικά άρθρα και είχε βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να γίνουν ρ/ε, σε εποχές πονηρές που κάποιοι ίσως να μην ήθελαν νέους στο χόμπι.  Αλλά όλα αυτά ανήκουν σε εποχές που δεν τις έζησα, εάν κάποιος ενδιαφέρεται να μάθει ειδικά θα πρέπει να το ψάξει  Πχ για αρχή στο φιλικό ιστολόγιο:
https://sv1xv.blogspot.com/2020/05/sv1db-sk.html