14/3/21

Ένα μικρό βήμα στο shack

Ένα μικρό βήμα στο shack: περάσαμε στην έκδοση 4 του Logger32. Περίμενα επί τρεις μήνες την ολοκληρωμένη νέα έκδοση η οποία μέχρι τώρα προσφέρεται μόνο σε μορφή αναβάθμισης της παλιά 3.50.ΧΧ, μόλις κυκλοφόρησε η έκδοση beta ήταν καιρός για περιπέτειες. Ο λόγος που δεν προτίμησα την προσφερόμενη αναβάθμιση  είναι επειδή ήθελα να τρέχουν και οι δύο εκδόσεις ανεξάρτητα η μία από την άλλη. Αυτός ήταν και ο τρόπος που ακολουθούσα στην εργασία μου, την οποιαδήποτε αναβάθμιση του erp την τρέχαμε παράλληλα για κάποιο καιρό.

Logger32 v. 4
Η νέα έκδοση εγκαταστάθηκε σε φάκελο όπως λένε οι οδηγίες του ογκοδέστατου νέου εγχειριδίου (700+ σελίδες), λειτουργικό Win 10 prof. σε παλιό laptop Lenovo T420. Απέφυγα τη δημιουργία νέας συντόμευσης, το πρόγραμμα εγκαταστάθηκε χωρίς πρόβλημα και ανανεώθηκε αυτόματα στην επόμενη έκδοση. Ενημερώθηκε με το adif αρχείο, τα στατιστικά συμφωνούσαν με την προηγούμενη έκδοση, η διασύνδεση του με το wsjt-x έγινε απροβλημάτιστα.

Μεγαλεία, το Logger32 παραμένει μακράν ένα από τα καλύτερα προγράμματα ημερολογίου και όχι μόνο για το shack. Είναι βέβαια και το ότι το χρησιμοποιώ από το 2003, αν ρωτούσε κάποιος για τα αρνητικά του σημεία θα έλεγα τα στατιστικά παρότι βλέπω έχουν βελτιωθεί στη νέα έκδοση αλλά δεν τα δοκίμασα ακόμη. Το μεγαλύτερο μείον για εμένα είναι που η έκδοση παραμένει στα 32bit. Well done dear Bob K4CY and thanks.
Είναι αλήθεια πως άργησα να βγάλω άδεια ρ/ε στη ζωή μου, αφού όταν έφθασα από την Κωσταντινούπολη έπρεπε να ασχοληθώ πρώτιστα να βγάλω τον επιούσιο και μετά με τις σπουδές. Αν και το 74 η Κωσταντινούπολη ήταν πολύ πίσω από τη σημερινή της κατάσταση, για εμένα παραμένει η ωραιότερη πόλη στον κόσμο. Αυτό το έχει περιγράψει καλά ο ποιητής Νεντίμ σε παλιά τουρκικά τον 17ο αιώνα:

<< Bu şehr-i Sıtambul kı bı – misl ü bahadır. Bir sengine yekpare Acem mülkü fedadır. Bir gevher-i yek pare iki bahr arasında Hurşit-cihan-tab ile tartılsa sezadır. >>

Ήτι: ‘‘Αυτή η πόλη Σιταμπούλ είναι αμίμητη και ανεκτίμητη . Μπορεί να θυσιαστεί για μια πέτρα της ακόμη και ολόκληρη η χώρα των Περσών. Πετράδι πολύτιμο ανάμεσα σε δύο θάλασσες, αξίζει να συγκριθεί με τον ήλιο που φωτίζει τη γη’

 

WSPR
Προχθές βράδυ λίγη εκπομπή wspr στα 40Μ με 5W:




Eqsl.cc
Νέες ηλ. καρτούλες: