11/4/21

C92RU

C92RU μια πολύ καλή ραδιοερασιτεχνική ομάδα μας έδωσε την ευκαιρία νέων qso με τη Μοζαμβίκη, ήδη το ημερολόγιο τους είναι γεμάτο με πολλές χιλιάδες επαφές και μετά από αύριο θα αποχωρήσουν:
Η Μοζαμβίκη δεν είναι πολύ δύσκολη αλλά το ζητούμενο ήταν να περάσεις με χαμηλή ισχύ:




Οι ψηφιακές εκπομπές και ειδικά το FT8 καλύπτουν πλέον τη μεγαλύτερη δραστηριότητα των dxpedition, όπως και αυτής:


Αυτό έκανε κάποιους ολίγους ευτυχώς κακεντρεχείς δεινοσαύρους να παραπονούνται ανωνύμως και χωρίς ντροπή στο cluster. Ξύδι:






Το δε σ/κ στις συχνότητες για F/H εμφανίζονταν και rtty:


οπότε δεν επέμεινα.



Logger32
Τα στατιστικά στοιχεία του δεν είναι και ότι καλύτερο. Πχ ήθελα με μια ματιά να δω σε ποιες συχνότητες ανά ήπειρο έχω τα περισσότερα qso. Σε αυτό με βοήθησε το βραβείο WAC στο qrz.com:


με αυτό τον τρόπο, μπορώ να σχεδιάζω ποια συχνότητα θα κυνηγώ περισσότερο στην τυχόν εμφάνιση κάποιου ΑΤΝΟ κλπ.



Eqsl.cc
Άρτι αφιχθείσες ηλ. κάρτες:

















Πατριάρχης Γρηγόριος Ε'
Είναι ο μαρτυρικός πατριάρχης υποστηρικτής της επανάσταση του 1821, υπάρχει και σχετική επιστολή του από το 1820 στον ανηψιό του Παλαιών Πατρών Γερμανό. Τον απαγχόνισαν οι Οθωμανοί την 10/4/21 στην έξοδο του Πατριαρχείου παρότι μία εβδομάδα περίπου πριν τον υποχρέωσαν να αφορίσει την επανάσταση, πράξη που την ανακάλεσε την Μεγάλη Τρίτη που ακολούθησε. Το σώμα του ρίχτηκε στο Κεράτιο κόλπο από τον όχλο αλλά ανευρέθει και μεταφέρθηκε στην Οδησσό. Πενήντα χρόνια μετά το Πάσχα του 1871 το σκήνωμα του μεταφέρθηκε με τιμές στον Καθεδρικό ναό των Αθηνών ενώ άλλα 50 χρόνια μετά στις 8/4/21 αγιοκατάχθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος. 



Νίκος Μαγγίνας
Φωτογράφος του Πατριαρχείου και δημοσιογράφος. Ένας άριστος Ρωμιός και παλιός συμμαθητής - τον θυμάμαι τότε με τη Lubotel - δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσα μας. Καλό Παράδεισο.