30/5/21

LOTW

CQ WPX CW Contest
Έτρεξε αυτό το σ/κ, της ώρες που βρισκόμουν στο shack δεν είδα κάποια νέα qrp οντότητα στο cluster οπότε δεν συμμετείχα. Αφιέρωσα το χρόνο στο κυνήγι δύο νέων νησιών:



TM6KJS EU-068 & ES2TT/8 EU-178


Παρά τις μικρές αποστάσεις τα σήματα και των δύο ερχόντουσαν χαμηλά στο δίπολο του εδώ σταθμού.  Παρόλα αυτά πέρασαν στο ημερολόγιο σταθμού. Οι δύο σταθμοί είχαν ένα σοβαρό μείον, δεν χρησιμοποιούν Lotw...



Bureau
Ελήφθησαν κάρτες από το bureau της ΕΕΡ, αυτό σημαίνει χρειάζεται να απαντήσεις. Η υπόθεση προυποθέτει πρώτα ένα καλό καφέ:



και μετά κάποια δουλειά:


Από τις κάρτες που έλαβα καμία δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον πλην ολίγων που αφορούσαν απάντηση σε δική μου κάρτα. Οι περισσότερες αφορούσαν απλά qso με χώρες που ούτε αυτοί ούτε εγώ χρειαζόταν να ανταλλάξουμε κάρτες. Αποτέλεσμα: επιπλέον εργασία χωρίς λόγο στο shack, εκτύπωση ετικετών, υπογραφή και σφράγιση καρτών. Τέλος πάντων το απόθεμα καρτών στο shack βαίνει μειούμενο και δεν υπάρχει πρόθεση να παραγγελθούν άλλες, για αυτό το λόγο άλλωστε εδώ και πέντε περίπου χρόνια στο qrz.com αναφέρω να μην στέλνουν κάρτες. Βεβαιώνω τα qso με Lotw και Eqsl.cc αλλά και απευθείας αποστολή εφόσον είναι απαραίτητο.



QRP
Κάθε Μάιο τα τελευταία χρόνια κάνω έναν απολογισμό της δραστηριότητας qrp. Αυτό είχε προκύψει από το μήνα που είχα στείλει κάποτε στοιχεία στην ARRL. Πλέον κυρίως λόγω της χαμηλής διάδοσης δεν υπάρχει ευχέρεια προσθήκης αρκετών οντοτήτων qrp στο ημερολόγιο. Για αυτό ο φετινός απολογισμός θα γίνει μετά το κλείσιμο του Ιουνίου. Κλείσιμο = ανέβασμα αρχείων 2ου τριμήνου στο Lotw και συγχρονισμός Lotw με Logger32.



LOTW
Ακόμη και αν δεν το κατέχεις είναι καιρός να το μάθεις. Ο συνάδελφος δίνει αρκετές πληροφορίες και δύο πολύ καλές παραπομπές:
Ακόμη και δεινόσαυρος να είσαι (διψήφιος ή μη) κάνε μια προσπάθεια και θα το εκτιμήσεις.



Log Analyzer


Ένα χρήσιμο εργαλείο για να πάρεις αναλύσεις πχ: