2/8/15

Σήμερα

Ο εμβληματικός τενόρος Enrico Caruso πέθανε σαν σήμερα το 1921. Για πολλούς είναι ο καλύτερος τενόρος που εμφανίσθηκε ποτέ. Το σίγουρο είναι ότι όσα χρόνια και να περάσουν, η φωνή του θα συνεχίζει να θέλγει τους θαυμαστές της όπερας και της έντεχνης μουσικής.

La donna e mobile ένα από τα ποιο γνωστά κομμάτια που τραγούδησε. Το κομμάτι αυτό όπως και γενικά την έντεχνη μουσική. Συστήνεται να τα ακούμε από μεγάλα ηχεία, όχι πολύ σιγά και ει δυνατόν από λαμπάτο ενισχυτή. Παλιά διέθετα τον παρακάτω ενισχυτή:
αλλά "ανταλλάχθηκε" με το shack. Σήμερα, ακούω μουσική από έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή της εταιρίας Norma, με αρκετά καλά ακούσματα θα έλεγα, για μηχάνημα βασισμένο σε ημιαγωγούς:



Σαν σήμερα το 1913 ο Χρήστος Κάκαλος οδήγησε τους Fred Boissonnas διάσημο φωτογράφο και Daniel Baud-Bovy πρύτανη σχολής καλών τεχνών, στην κατάκτηση για πρώτη φορά της κορυφής Μύτικας του Ολύμπου.

Ο Κάκαλος έφτασε πρώτος στην κορυφή χάρη στην επιμονή του και ανέβασε και τους υπόλοιπους. Το όνομα του ταυτίστηκε με τον Όλυμπο από τότε. Εξ' ου και το καταφύγιο με το όνομα του.




Την πέμπτη τα Lidl θα διαθέσουν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες σε καλή τιμή. Χρησιμοποιώ ήδη τις Tronic AA 2500mA με αρκετά καλή συμπεριφορά.

Το παρακάτω βερνίκι δεν είναι άσκημο για τους ιστούς που χρησιμοποιούμε, ακόμη μπορεί κάποιος να βάψει με αυτό πχ τις κάθετες κεραίες, τα συνθετικά κουτιά κλπ.