19/11/15

Νέες κάρτες

Λίγες αλλά καλές κάρτες έφθασαν από DX σταθμούς μέσω bureau. Κάρτες για τις οποίες στο παρελθόν έπρεπε να στείλεις "green stamps". Γεγονός που δείχνει οι νέοι ρ/ε να βελτιώνουν την συμπεριφορά κάποιων παλαιότερων.


Όπως φαίνεται ήρθε χαρτοκιβώτιο από Γερμανία, όλες οι κάρτες αφορούν το τρέχον έτος μάλιστα η μία είναι για τον Ιούλιο. Μεγάλη η ταχύτητα των ανταπόκρισης των συναδέλφων. Ήδη ετοίμασα τις απαντήσεις.



Στο shack έχω ξεκινήσει διαδικασία επαλήθευσης των αρχείων του Logger32 με αυτών του Lotw. Το Logger32 δεν έχει δυνατές αναφορές για το qsl'ing, βγάζω το αρχείο σε excel. Το δε Lotw στερείται πολλών αντίστοιχων δυνατοτήτων. Παρότι είναι δημιούργημα της μεγαλύτερης ένωσης ρ/ε στον κόσμο, το Lotw φαντάζει στην σημερινή εποχή ως εφαρμογή κατασκευασμένη σε παλαιότερες δεκαετίες. Η εικόνα που αντιμετωπίζει ο χρήστης είναι σπαρτιάτικη και τα μενού απλοικά όπως στο DOS. Στερείται δε πολλών ευκολιών που έχουν τα σύγχρονα προγράμματα πχ καλής εκτύπωσης στατιστικών στοιχείων, εξαγωγής σε διάφορες μορφές αρχείων κλπ.

Όταν ζητήσεις να δεις την κατάσταση των βραβείων εμφανίζεται ο ακόλουθος πίνακας:


Ότι είναι μπλε οδηγεί σε περαιτέρω ανάλυση. Η ανάλυση βέβαια είναι πολύ απλή και δεν διευκολύνει εύκολα την επεξεργασία της. Όπερ:

Στην παραπάνω φωτογραφία και αφού επέλεξα την επιλογή με τον πομπώδη τίτλο "View award credit matrix" hihi έλαβα την ως άνω απλοική εκτύπωση. Την οποία μπορείς να την βλέπεις με τα βελάκια προς τα κάτω αλλά... δεν προσφέρει καμία επιλογή για εκτύπωση!
Τέλος πάντων με λίγο κόπο τα αντέγραψα και τα εισήγαγα σε ένα λογιστικό φύλλο. 
Η πρώτη επεξεργασία έγινε και υπάρχει μόνο μία διαφορά μεταξύ των επιβεβαιωμένων οντοτήτων στο Lotw και αυτών στο Logger32. Καθόλου άσχημα εάν υπολογίσουμε ότι πρόκειται για ένα πλήθος 7000+ qso από το 2004 και που ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε ξαναγίνει κάποια συμφωνία. 
Το τσεκάρισμα συνεχίζεται.


Ο S79C εκπέμπει από το Coetivy isl. AF-119 (ανήκει στις Σευχέλλες) εδώ και λίγες ημέρες. Χθες δεν μπόρεσα στα 12Μ να περάσω. Σήμερα πρωί κατά την διάρκεια του πρωινού καφέ, δεν δυσκολεύθηκα στα 15Μ rtty να τον κάνω. Παρατήρησα ότι "άκουγε" σχεδόν ακριβώς στο ίδιο σημείο λίγο πάνω από τη συχνότητα εκπομπής του (split) και δεν μετακινούνταν.