25/11/15

SVNEA κυκλοφόρησε το νέο τεύχος

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος των SVNEA με αριθμό 154, με την πάντα πλούσια ύλη του η οποία προσφέρεται εθελοντικά από συναδέλφους.
Για εμένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το άρθρο για το DVB-T. Περισσότερα στο περιοδικό. Επίσης και το τακτικό άρθρο "Ειδήσεις της IARU Region 1" πάντα έχει κάτι νέο να μας πει.
Στο VHF contest στην κατηγορία του ενός χειριστού είδα πως έλαβα την 5η θέση. Αποτέλεσμα αρκετά καλό για εμένα λαμβανομένου υπόψη ότι συμμετείχα περίπου για μία ώρα μόνο.


Το περιοδικό είναι σε μορφή pdf αλλά το αρχείο δεν ανοίγει με τον pdf reader για αυτό κατέβασα τον Foxit reader
σύμφωνα με τις οδηγίες και άνοιξε αμέσως με την πρώτη.

Στη σελίδα γράμματα αναγνωστών διάβασα τις επιστολές συναδέλφων. Κατά πάγια τακτική καλό είναι να μην σχολιάζουμε αναφορές συναδέλφων ή ρ/ε σωματείων. Κάποια από τα ερωτήματα ή αιτήματα που έθεσαν προς την ΕΕΡ όμως με εξέπληξαν. Οι απαντήσεις που τους εδόθησαν ήταν εμπεριστατωμένες αλλά και χρήσιμες για τους αναγνώστες του περιοδικού. 
Ειδικά το απόσπασμα από την απάντηση της ΕΕΡ για το bandplan που θυμίζει την ρητή υποχρέωση από το νόμο που έχουμε να το τηρούμε. Είναι κάτι που συχνά χρειάζεται να επαναλαμβάνεται από τα σωματεία. Η γνώση και τήρηση του bandplan επειδή αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση μας, αυτό περιγράφηκε διεξοδικά και στο editorial.

Τελικά, καλό είναι να διαβάζουμε όλα τα έντυπα του χώρου. Ακόμη και κάποιος αν δεν είναι μέλος της ΕΕΡ ας ζητήσει να μπορεί να το διαβάζει, κάποιος τρόπος θα υπάρχει.