27/2/16

SilverCrest

Οι παλιοί ραδιοακροατές κάποιας ηλικίας, είχαμε αρχίσει τα ακούσματα με λαμπάτους δέκτες.Έτσι και εγώ με έναν PYE και αργότερα προστέθηκε ένα Pilot Navogator. Μετά ακολούθησε ένα Grundig με ημιαγωγούς.

Άλλοι περισσότερο ευνοημένοι είχαν δέκτες όπως ο Collins 390a


ή έναν Hammarlund

ή άλλους παρόμοιους λαμπάτους ποιοτικούς δέκτες. Στα σημερινά σπίτια οι δέκτες αυτοί δημιουργούν προβλήματα χώρου όμως.



Στους σύγχρονους δέκτες η ποικιλία είναι πάρα πολύ μεγάλη καθώς και το εύρος τιμών.

Εδώ και 10 χρόνια περίπου χρησιμοποιώ έναν της SilverCrest με καλά αποτελέσματα. Προχθές όταν είδα να προσφέρεται ένας αντίστοιχος αλλά μικρότερο πήγα και το αγόρασα.

Η συσκευασία

.Όταν την ανοίξεις περιέχει βιβλίο οδηγιών, ακουστικά, 2 μπαταρίες ΑΑ και θήκη. Δεν περιλαμβάνεται τροφοδοτικό.

Οι ρυθμίσεις ώρας και σταθμών είναι απλές. Σήμερα πρωί άκουσα την "Κλασσική κόμπακτ δισκοθήκη" του Ν. Κανελλόπουλου από τον Αθήνα 984. Η εκπομπή αυτή ακούγεται από το 1987 συνεχώς και κατέχει τουλάχιστον το τοπικό ρεκόρ διάρκειας μεταξύ αντίστοιχων εκπομπών. Το άκουσμα για το μέγεθος του μεγαφώνου θα έλεγα ότι δεν ήταν κακό.
Στη λήψη μεσαίων και βραχέων δεν το δοκίμασα ακόμη.


Οι διαφορές μεγεθών των δύο.

Συν
Μικρό μέγεθος, χαμηλή κατανάλωση ρεύματος (100mA), φορητότητα.
Μείον
Κατά την αλλαγή μπαταριών, έχασε την ώρα (ο προκάτοχος του χάνει και τις μνήμες, κάτι που θα το ξαναελέγξω μελλοντικά). Χρειάζεται εξωτερική παροχή ρεύματος για να μην συμβαίνει αυτό.

Ο δέκτης διατίθεται στην χαμηλή τιμή των 10€, κάτι που αποτελεί ευχάριστη έκπληξη. Σε αντίθεση με τις πολύ υψηλές τιμές κάποιων επώνυμων φορητών δεκτών.