6/2/16

VP8SGI

Μια ακόμη πετυχημένη dxpedition η VP8SGI τελειώνει.
χωρίς να καταφέρω να περάσω το Pile up.
Αύριο θα δώσουν προτεραιότητα σε επαφές ATNO (All Time New One) στα 17Μ φωνή. Δηλαδή, προτεραιότητα σε συναδέλφους που δεν έχουν κάνει το VP8SGI. Κεραία για τα 17 δεν έχω οπότε οι ελπίδες είναι μηδενικές.
Η προσπάθεια των μεγάλων αποστολών να κάνουν ρεκόρ επαφών, δεν αφήνει να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο για ATNO και για σταθμούς των 100 ή πιο κάτω Watt. 

Παραπονούνται πως;
Όταν καλούν κάποιον συνεχίζουν έτεροι συνάδελφοι να καλούν. Πρόκειται για είναι συνηθισμένη κακή συμπεριφορά που έχουν πολλοί ρ/ε και δεν φαίνεται να σταματά. Μπορείς να χάσεις τη νέα επαφή επειδή, κάποιοι απολίτιστοι συνεχίζουν να φωνάζουν παρότι ο dx σταθμός καλεί άλλους.
Όταν καλούν Ασία σταθμοί από την Ευρώπη καλούν συνεχώς. Πρόκειται για ένα ακόμη φαινόμενο κακής συμπεριφοράς. Οφείλω να τονίσω όμως, ότι τις λίγες φορές που τους άκουγα δεν είδα να λένε πχ καλώ  Ασία. Προφανώς θα αφορούσε άλλες στιγμές.


Σήμερα πάντως όταν άνοιξα στα 12Μ cw, ήδη απαντούσαν σε σταθμούς από την Ευρώπη.

Πρόκειται για μία πετυχημένη αποστολή με εξαιρετικούς χειριστές, που έδωσε τη χαρά της επικοινωνίας και της νέας χώρας σε μεγάλο αριθμό συναδέλφων. Μπράβο τους.



Στη διεύθυνση:

μπορούμε να ακούσουμε τη φωνή της Ελλάδος από ένα πολύ γνωστό δέκτη (η φωτό είναι από την παραπάνω σελίδα).



Reunion μετά 43 χρόνια.

Το 1973 αποφοίτησα από το εμπορικό τμήμα του Ζωγραφείου γυμνασίου, ήμασταν συνολικά δέκα μαθητές. Περισσότερους είχαν τα δύο άλλα τμήματα: επιστημονικό και φιλολογικό.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%96%CF%89%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%B5%CE%B9%CE%BF_%CE%9B%CF%8D%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BF



χθες βράδυ συναντηθήκαμε κάποιοι για πρώτη φορά στο εστιατόριο του Ν.Ο.Κ. (Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου). Θυμηθήκαμε τα παλιά, μιλήσαμε για τους καθηγητές μας, συγκινηθήκαμε και είπαμε να βλεπόμαστε συχνότερα! 


Ως γνωστόν Π. Φάληρο και Καλαμάκι συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό Κωνσταντινουπολιτών, προφανώς τους θυμίζει τον Βόσπορο και για αυτό ήθελαν να αποκτήσουν εκεί ένα σπίτι. 
Η δε επιλογή του χώρου έγινε επειδή οι περισσότεροι ζουν εκεί κοντά.


https://www.youtube.com/watch?v=WRsAMPo7Exc&feature=share

Επιστρέφοντας αργά το βράδυ, η θερμοκρασία στην περιοχή ήταν γύρω στους 4 βαθμούς και ψιλόβρεχε συνεχώς.



Το πρωί διαπίστωσα την Πεντέλη χιονισμένη.