10/6/18

Διάδοση προς το ναδίρ

αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Κυνηγάμε τον TE6DX που βγαίνει από ένα νησί της Κ. Ρίκα, δύσκολη υπόθεση και οι ώρες μας δεν συνέπεσαν ακόμη. Όταν βρισκόμαστε στο shack δεν εκπέμπει ή όταν εκπέμπει η συχνότητα δεν είναι για κατά δω:




S9ZZ Sao Tome and Principe AF-023
Ο συνάδελφος βρίσκεται στα νησιά αυτά που στα 17Μ δεν τα είχα. Τον κάνεις και μετά σου ζητάει 3 ευρώ για να σου στείλει κάρτα:


Δεν σφάξανε, την ικανοποίηση του νέου qso την πήραμε. Παρόμοιοι συνάδελφοι που χρησιμοποιούν επαρκώς η/υ και όχι LOTW συστήνεται να αποφεύγονται.



9L1YXJ είναι το νέο διακριτικό του Mark KW4XJ που εργάζεται στη Σ. Λεόνε. Πέρυσι μου είχε χαρήσει αυτό το ATNO 17M FT8, τώρα το ίδιο στα 12Μ FT8. Φυσικά ο σοβαρός συνάδελφος ανεβάζει αρχεία στο LOTW:




FT8
Το FT8 πολλοί το αγάπησαν και ακόμη περισσότεροι το χρησιμοποιούν. Με αποτέλεσμα οι συχνότητες των άλλων ψηφιακών να αδειάζουν ακόμη και αυτές της φωνής και πάρα πολλοί να βρίσκονται σε αυτό.
Υπάρχουν και κάποιοι που δεν το συμπαθούν και δεν το χρησιμοποιούν πχ:
άλλοι που το μισούν και ελάχιστοι των οποίων το σύνολο είναι εξαιρετικά μικρό που προσπάθησαν να πείσουν ότι πρόκειται για απάτη. Παρόμοια πράγματα συμβαίνουν και συνέβαιναν στο παρελθόν εναντίον κάθε νέου τρόπου εκπομπής στο χόμπι. Πχ αντιδρούσαν στο ssb, παλαιότερα στο am και ακόμη παλαιότερα στις πρώτες κατασκευές με... λυχνίες. Ομολογουμένως αυτό το τελευταίο το αγνοούσα και το πληροφορήθηκα από την σελίδα του KB6NU:

Η φωτογραφία προέρχεται από την παραπάνω ιστοσελίδα του Daniel KB6NU. Thanks Daniel for the information.



Hamfest
Σήμερα πραγματοποιήθηκε το 26ο Hamfest της ΕΕΡ. Αυτό σημαίνει πως επί 26 χρόνια κάποιοι εργάζονται εθελοντικά για την πραγματοποίηση του και τους αξίζουν τα ευχαριστώ μας.
Μπαίνοντας από την διπλανή είσοδο συναντούσες το περίπτερο της DXSIGNAL φορτωμένο με ενδιαφέροντα πράγματα:


Δίπλα ήταν ο ΠΑΣΥΧΕΡΑ το πολύ γνωστό σωματείο CB'er:


Τα τραπεζάκια με τα εκθέματα ήταν πολλά:








Ο φίλος μας από το Ράδιο Μαρδίτσα:




Ο Σωτήρης SV1BDO με τους ενδιαφέροντες τηλεσκοπικούς ιστούς του:


Ο πρώην πρόεδρος SV1GE:


Ο καλός συνάδελφος SV1AMY:


Το περίπτερο της ΕΕΡ:






Ο Tony LZ1JZ με τις υπέροχες κάρτες του:


Το κυλικείο:

Ένα μικρόφωνο ευκαιρία που πήρα για κάποιον φίλο:
 

Επιστρέφοντας σπίτι το βαρόμετρο μου επιβεβαιώθηκε και είχαμε μια καλή αλλά περαστική βροχή:


Είδαμε πολλούς φίλους και απολαύσαμε τις συζητήσεις μαζί τους. Και του χρόνου με υγεία.