7/6/18

Grid: EL58hx

Για τους κυνηγούς των grid αλλά και για τους υπόλοιπους οι W5PFG & AC0RA θα το ενεργοποιήσουν:



TE6DX Uvita island NA-155
Από το dx-world.net από όπου και η ακόλουθη φωτογραφία:




Friedrichshaffen 2018

Πάει και αυτό, επωφελούμενος  ενός πολύ φθηνού εισιτηρίου βρέθηκα εκεί. Πολλοί συνάδελφοι που μεταβαίνουν συχνά εκεί όπως ο Κλεάνθης SV1JG, πηγαίνουν με αεροπλάνο στη Ζυρίχη από το αεροδρόμιο παίρνουν τρένο για Romanshorn στις ακτές της λίμνης Κοστάντιας και από εκεί με πλοίο σε 45 περίπου λεπτά καταφτάνουν στην πόλη του Friedrichshaffen. Προσωπικά επέλεξα μετάβαση μέσω Μονάχου φτάνοντας στο Friedrichshaffen με τρένο.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης υπάρχουν συχνά λεωφορεία που σε μεταφέρουν δωρεάν προς αυτήν. Αυτό το δωρεάν είναι και το τελευταίο. Μέσα στην έκθεση ακριβοπληρώνεις τον καφέ, τα αναψυκτικά κλπ.

Ο πολύ μεγάλος στεγασμένος χώρος χωρίζεται σε δύο βασικά τμήματα. Αυτό με τους επαγγελματίες κατασκευαστές:












που δεν είναι εύκολο να αποτυπώσεις με εικόνες, γιατί χρειάζονται πολλές φωτογραφίες λόγω του μεγέθους του χώρου και των πολλών κατασκευαστών. Τα εκθέματα πολλά και πολλά από τα μηχανήματα σε εξωφρενικές τιμές. προυποθέτουν βέβαια και αντίστοιχες κεραίες. Αν και αν έχεις κάποιες καλές κεραίες σύμφωνα με την προσωπική μου γνώμη δεν χρειάζεται να πας στα πολύ ακριβά μηχανήματα που παρουσιάζονταν εκεί.

Το πραγματικό ενδιαφέρον βρίσκονταν στην διπλανή αίθουσα με τα ανταλλακτικά, τα μεταχειρισμένα, τα παρελκόμενα κλπ. όπου σήκωνε και σοβαρό παζάρι. Και εδώ οι λίγες φωτογραφίες δεν μπορούν να αποδώσουν την πραγματική διάσταση και το μέγεθος:

























Φωτογραφίες πήραμε πολλές αλλά δεν ψωνίσαμε τίποτα!

Η πόλη όμως έχει και άλλα ενδιαφέροντα. Το πρώτο κατά τη γνώμη μου είναι το μουσείο του Ζέπελιν:
στο οποίο μπορεί να μάθεις όλα τα σχετικά με τα αερόπλοια αυτά, τα οποία κατασκευάζονταν εκεί από το ομώνυμο εργοστάσιο. Που λειτουργεί ακόμη και σήμερα παράγοντας μεγάλα μηχανήματα και προσθέτοντας πολλά στην τοπική οικονομία.



Μόναχο
Έχει και αυτό πολλά ενδιαφέροντα μεταξύ αυτών το κορυφαίο Γερμανικό μουσείο επιστημών και τεχνολογίας που θέλεις πολλές ημέρες για να το εμπεδώσεις, κάτι για το οποίο δεν υπήρχε ευχέρεια:

Στο μουσείο αυτό που ασχολείται με ότι μπορεί να φαντασθεί κανείς γύρω από τις επιστήμες και την τεχνολογία, με ευχάριστη έκπληξη είδα να υπάρχει και ένα μικρό τμήμα ραδιοερασιτεχνισμού:












στο τμήμα εδώ προίσταται συνάδελφος ρ/ε που λειτουργεί και ρ/ε σταθμό που υπάρχει.



Αρκετά όμως με τη Γερμανία το σ/κ έρχεται το Hamfest των Αθηνών από την ΕΕΡ: