13/6/18

Qso με Costa Rica μια πονεμένη ιστορία

Δεν είναι δύσκολα τα qso με Κόστα Ρίκα εφόσον βρεις συνάδελφο από εκεί στον αέρα γιατί δεν είναι πολλοί. Δύσκολο είναι να σου το επιβεβαιώσουν.
Η πρώτη επαφή με την Κ. Ρίκα έγινε το 2007 στα 17Μ ssb με τον:


Ενώ τον επόμενο χρόνο ακολούθησε επαφή στα 20Μ psk με τον:


Τότε η διάδοση ήταν πολύ καλύτερη από τη σημερινή βέβαια. Αργότερα τους έστειλα κάρτα με τα χρειώδη δύο φορές αλλά απάντηση μέχρι σήμερα δεν έλαβα. Επειδή ο ένας αναφέρει πως μια φορά το χρόνο πηγαίνει στο bureau, πρόσφατα άρχισα άπαξ ετησίως να τους στέλνω από μία κάρτα που και αυτές μέχρι σήμερα παραμένουν αναπάντητες.
Θέλοντας να επιβεβαιώσω τη ραδιοχώρα αυτή στο ημερολόγιο σταθμού. Άρχισα όταν έβλεπα συναδέλφους από εκεί να τους ζητώ με e-mail ένα sked. Πρέπει να έστειλα 6 ή 7 ηλ. μηνύματα μέχρι προχθές. Μόνο ένας απάντησε λέγοντας (επειδή του ζήτησα qso σε JT9) ότι θα επαναεγκαταστήσει το πρόγραμμα για να τα πούμε ξανά.
Χθες είδα στο cluster τον TI2/KM4HI να κάνει qso αλλά η συχνότητα του δεν ευνοούσε τη χώρα μας. Απλά του έστειλα e-mail για κάποιο sked μελλοντικά, λέγοντας του . Το απόγευμα απάντησε πως θα βγει στις 20:00 utc (ΩΕ 23). 
Για να πετύχει το sked του έγραψα ότι θα λάβει e-mail στις 20:55utc και θα τον καλέσω ακριβώς στη συχνότητα που είπαμε στις 21:00. Δεν κρατιόταν και άρχισε τα cq ενωρίτερα αλλά με 100W CW στους 14027 με αποκωδικοποίησε με την πρώτη. Σε αυτό βοήθησε η μεγάλη KLM κατευθυνόμενη που χρησιμοποιούσε. Στη συχνότητα ήταν και ο γνωστός qrp'ίστας και γείτονας μου SV1CEI που τον έκανε και αυτός. Ο Νίκος ήταν περισσότερο τυχερός κάνοντας πριν λίγες ημέρες και τον TE6DX.
Very thank you James TI2/KM4HI for the sked and the qso 73.



SV1AFN
Νέα ενδιαφέροντα καλούδια πρόσθεσε ο γνωστός συνάδελφος στις κατασκευές του, μεταξύ αυτών:









Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του συναδέλφου.