7/7/18

KH1/KH7Z qrt

Η ομάδα μετά από την μεγάλη αποστολή  ταξιδεύει πίσω:


περισσότερα;


Περιληπτικά μου έδωσε την ευκαιρία να τους κυνηγήσω κυρίως στα 20Μ CW κάτι που το χάρηκα έστω και αν δεν στέφθηκε με επιτυχία. Πρόσθετα προσπάθησα και σε FT8 DXpedition mode για πολύ λίγο και μόνο όταν ακούγονταν ο σταθμός τους. Το mode αυτό χρειάζεται κάποια προετοιμασία και διάβασμα για να το δοκιμάσεις. Απορίες πολλές, οπότε τηλεφώνησα στον SV1ONW που χτενίζει τον κώδικα του προγράμματος για διευκρινήσεις.
Παρότι δεν καλούμε εφόσον δεν αποκωδικοποιούμε σήματα (αναφέρεται ρητά και στις οδηγίες του FT8) κάποιοι το κάνουν:


Με την παραπάνω DXpedition το FT8 DXpedition mode εδραιώθηκε στις προτιμήσεις των απανταχού συναδέλφων και επισημοποιήθηκε. Πρόκειται για άλλη μια επιτυχία του Joe K1JT και της ομάδας του, που πάντα προσφέρουν εθελοντικά διάφορα καλούδια στο χόμπι μας. Tnx Joe.



Δοκιμές
Οι συνάδελφοι SV1IVK, SV1BHF & SV1ONW κυνήγησαν το Baker island με καλύτερη κεραία και από καλύτερη τοποθεσία:
Πολύ κοντά στο νερό






















Η delta loop του SV1IVK είναι μια κεραία με καλή απόδοση απαιτεί όμως την άπλα της για να αποδώσει. Οι δοκιμές θα συνεχισθούν.



Τα προβλήματα μιας DXpedition
Αποφάσισαν να καταργήσουν την προσέγγιση με ελικόπτερο, αλλά οι αρχές ήθελαν να μάθουν το γιατί.



Shack
Λόγω καλοκαιρινής ραστώνης η δραστηριότητα μειώνεται, άσε που βρίσκεται στο ζεστότερο τμήμα του qth χειμώνα / καλοκαίρι (δεν διαθέτει a/c). Η κατανάλωση καφέ όμως αυξάνεται:


Σύμφωνα με το DX-World.net ο Ιούλιος για εμάς περιέχει τρία ATNO και μερικά διακριτικά που στο ημερολόγιο περιλαμβάνονται μόνο σε μία συχνότητα:


Οι κάρτες που αφορούν το περασμένο τρίμηνο είναι έτοιμες για το bureau της ΕΕΡ:


Ενδιαφέρουσες κάρτες ληφθείς μέσω Eqsl: