1/7/18

SAQ

Λόγω έλλειψης κατάλληλης κεραίας, δέκτη ή up converter η σημερινή επετειακή εκπομπή ακούστηκε δια μέσου web sdr:






KH1/KH7Z Baker isl.
Από τα ELF γύρισα τον δέκτη sdr στα HF να δω μήπως ακουγόταν αλλά ούτε εκεί έφθαναν εκείνη τη στιγμή τα σήματα τους:




Τώρα πως τους άκουγε ο συνάδελφος στη φωνή δεν το γνωρίζω:


Η πρόβλεψη:

Υπάρχει μια ελπίδα μήπως τους ακούσω το βράδυ στα 20Μ.



Λόγω σ/κ και φορτωμένων συχνοτήτων στο shack ασχολήθηκα λίγο προετοιμάζοντας το αρχείο του 2ου τριμήνου για το LOTW. Αποτέλεσμα σήμερα όλες οι ραδιοχώρες του ημερολογίου σταθμού να είναι επιβεβαιωμένες.



Αν στις παραπάνω επιβεβαιωμένες ηλεκτρονικά προστεθούν και οι κάρτες των 9N7JO, J52HF, HT5T και HH70A με της οποίες το LOTW δεν έχει ενημερωθεί ακόμη, το LOTW θα συμφωνεί με το ημερολόγιο σταθμού - Logger32.
Σειρά τώρα έχει η εκτύπωση ετικετών και η σφράγιση υπογραφή καρτών:


Παραλειπόμενα της ενημέρωσης: ο J5T δεν ανέβασε ακόμη αρχεία στο Lotw, θα το κάνει λέει ένα χρόνο μετά την dxpedition. Ούτε ο 3C0W έχει ανεβάσει ακόμη αν και όπου νάναι συμπληρώνονται οι έξι μήνες που λέει.



QRP QSO
Το καλύτερο  qrp qso του σ/κ και μάλλον του μήνα έγινε χθες ως εξής, την ώρα που καλούσα Ρωσικό σταθμό από αυτούς με το 18 στο διακριτικό ο VU2GSM με κάλεσε από λίγο ποιο πάνω. Αμέσως qsy και ο συνάδελφος επιβεβαίωσε το qso μας στα 30M CW. Βέβαια στέλνει κάρτες direct αλλά θα δω τι θα κάνω.



SV2ASP/A
Ο αγαπητός και σεβαστός μοναχός Απολλώ ήταν σήμερα στα 20Μ CW στον αέρα. Το πρωί δεν τον άκουγα ενώ μετά το μεσημεριανό φαγητό τα σήματα του έφθαναν δυνατά στην Αθήνα. Φυσικά δημιουργήθηκε πολύ μεγάλο pile up. Τον προσπάθησα αλλά δεν μπορούσα να ακουστώ. Όταν κάποιος άρχισε να παρεμβάλλει στη συχνότητα κλήσης του εγκατέλειψα: