30/9/18

Τριμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις

Οι Τριμηνιαίες (λεγόμενες και ενδιάμεσες) οικονομικές καταστάσεις αποτελούν μία από τις νομικές υποχρεώσεις των εταιριών (αν και πρόσφατα ενδέχεται να μην υπάρχει υποχρέωση δημοσίευσης τους). Τη δεκαετία του 70 που πρωτοεργάστηκα δεν υπήρχαν παρόμοιες απαιτήσεις. όλα αυτά εξελίχθηκαν για τη χώρα μας πολύ αργότερα. Κυρίως δε τα Διεθνή Λογιστικά πρότυπα εφαρμόσθηκαν πολύ αργά, μετά την μεγάλη άνοδο και πτώση του ημέτερου χρηματιστηρίου.
Όσων αφορά το ημερολόγιο σταθμού ακολουθώ και στο χόμπι αυτή την παλιά συνήθεια ελέγχου του ημερολογίου, ανεβάσματος των αρχείων στο LOTW και συγχρονισμού του ημερολογίου με αυτό (το LOTW).


Όπως φαίνεται και στην παραπάνω φωτογραφία από το ημερολόγιο σταθμού (Logger32), τα ATNO αυτό το σ/κ ήταν πολύ λίγα. Χθες ο V73NS Marshall islands και σήμερα ο 5W0DJ από Samoa island. Που να κάνεις φωνή τη Σαμόα με αυτές της συνθήκες. ..
Συνεπώς ώρα για γραφειοκρατικές εργασίες στο shack.

Σήμερα:
- Εξαγωγή και συμφωνία adif αρχείου και ανέβασμα αυτού στο LOTW.

Από αύριο:
- Κατέβασμα από το LOTW νέου αρχείου, συγχρονισμός με το Logger32 και συμφωνία αυτών.  Λέγοντας συμφωνία τουλάχιστον θα πρέπει οι επιβεβαιωμένες ραδιοχώρες στο LOTW συν όσες έχουν στείλει κάρτες που δεν ενημερώθηκε ακόμη αυτό, να συμφωνούν με το σύνολο ραδιοχωρών του Logger32. Θα μπορούσαν να γίνουν και άλλες λεπτομερέστερες συμφωνίες.
Ο συγχρονισμός με LOTW καλό είναι να γίνεται μετά την τελευταία ημέρα του μήνα, επειδή υπάρχουν συνάδελφοι που τότε ενημερώνουν τη μερίδα τους σε αυτό.

- Εκτύπωση ετικετών για αποστολή καρτών σε όσους έχουν στείλει τη δική τους κάρτα, καθώς και σε λίγους κάποιους που χρειάζεται η κάρτα τους (πχ αποτελούν τη μόλις 2η συχνότητα με κάποια ραδιοχώρα, ένα νέο νησί, αφορούν qrp qso κλπ.).

- Ενημέρωση: eqsl.cc, clublog και qrz.com

Σημ. Προς το παρόν οι ραδιοχώρες του ημερολογίου σταθμού  επιβεβαιώνονται στο LOTW (άμεσα είτε με αποστολή κατάστασης καρτών). Εάν κάποια νέα επιβεβαιωθεί στο EQSL (AG) και όχι στο LOTW ή με κάρτα, προσωπικά θα τη θεωρήσω επιβεβαιωμένη.