25/11/18

Ένα ακόμη contest τελείωσε

Τελειώνει σε λίγες ώρες το φετινό CQ WW CW contest. Με πολύ μεγάλη συμμετοχή και τις συχνότητες φορτωμένες έδωσε στους συναδέλφους που τους ενθουσιάζουν τα contest μεγάλη χαρά. Η συμμετοχή μας πολύ μικρή, ελάχιστη θα έλεγα. Βέβαια αν υπολογίσουμε πως πέρυσι έστειλα ημερολόγιο με 2 επαφές, φέτος με 8 έχουμε βελτίωση hi. Στον μικρό χρόνο που αφιέρωσα δεν ήταν εύκολο να περάσεις με χαμηλή ισχύ, όχι μόνο λόγω της μεγάλης συμμετοχής. Πχ στα 15Μ CW η διάδοση ήταν κατώτερη των περιστάσεων ή τουλάχιστον προσωπικά δεν την περίμενα τόσο χάλια. Εδώ δεν ακουγόμουν στον 6V7A στα 15Μ στη Σενεγάλη.
Από την αρχή αυτού του contest είχε φανεί η κατάσταση της διάδοσης και είχα ξεκαθαρίσει πως οι άνθρωποι με τα δίπολα δεν θα είχαν πολλές επιτυχίες. Πόσο μάλλον αν έβγαινες qrp.

ATNO δεν διέκρινα πολλά, πως να κάνεις όμως τον V73NS Marshall islands που έβγαινε στα 80M όταν είχαμε ημέρα:


Προς στιγμή εμφανίσθηκε Ιάπωνας συνάδελφος από το Minami Torishima - ΑΤΝΟ - αλλά δεν ακουγόταν:


Οι διοργανωτές του contest ζητούν τις επαφές σε μορφή cabrillo αλλά, όντας οργανωμένοι μας προσφέρουν online βοήθημα μετατροπής. Άψογοι:


Στα δικά μας συνεχίζεται ο Μαραθώνιος του SV-QRP με αμείωτο ενδιαφέρον και καλές συμμετοχές:

Με τον Κωσταντίνο να "ζορίζει" των γνωστό qrp'ίστα ON6NA, ειδικά στα 17Μ.
Για περισσότερα χτυπάτε πάνω στους δρομείς της φωτογραφίας:



VE0JS Jeanne Socrates
Η συνάδελφος κάνει μόνη της το γύρω του κόσμου με ιστιοπλοικό, η ακόλουθη φωτογραφία είναι από τη σελίδα της στο www.qrz.com


Σχετικό δημοσίευμα:
Προς το παρόν βρίσκεται μακριά από εμάς και δεν βλέπω συχνά το διακριτικό της στο cluster. Πολύ θα ήθελα να κατάφερνα ένα qrp qso μαζί της. Καλή επιτυχία Jeanne VE0JS Ο Θεός μαζί σου.