5/11/18

DX Νοεμβρίου

Μπορεί κάποιος να βρει πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο, πχ στο www.dx-world.net και συγκεκριμένα:
από όπου κάθε μήνα τυπώνω τον πίνακα:


Αυτό το μήνα δεν υπάρχει κάποιο ATNO στα σκαριά. Όμως σύμφωνα με το ημερολόγιο σταθμού, υπάρχουν ραδιοχώρες με μία επιβεβαιωμένη επαφή μόνο (1 slot), στα οποία καλό θα είναι να επιμείνουμε. Παράλληλα θα ενεργοποιηθούν και κάποια νέα νησιά (IOTA) τα οποία μπορεί να κυνηγήσουμε.



Διαβούλευση
Ουδέν νεώτερον. Η διαβούλευση έχει τελειώσει και λογικά τώρα κάποιοι θα εργάζονται. Μέχρι τώρα οι εργασίες των συμβούλων που ήρθαν στο φως, τουλάχιστον όσον αφορά τον ρ/ε είναι αρνητικές και είναι απορίας άξιο πως ο Γ.Γ. κ. Β. Μαγκλάρας τις άφησε να ενσωματωθούν (ενδέχεται να μη γνώριζε; δύσκολο αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε). 
Αν παραμείνουν θα απαιτηθεί αγώνας και ενέργειες. Αλλά δεν είναι αδύνατο να καταρρίψεις ένα νόμο που μεταξύ άλλων απαιτεί 100% συμφωνία ιδιοκτητών πολυκατοικίας, που ακυρώνει προηγούμενη εναρμόνιση με Ευρωπαική Οδηγία και μάχεται ρατσιστικά τον ραδιοερασιτεχνισμό στη χώρα μας. Ευτυχώς αυτή τη φορά οι ρ/ε σύλλογοι αντιμετωπίζουν συναδελφικά (χωρίς διαφωνίες) την κατάσταση. Όπως και οι πολλοί συνάδελφοι που έλαβαν μέρος. 

Ευτυχώς για τα παραπάνω η ΕΕΡ ήδη ενημέρωσε την IARU:
http://www.raag.org/news.asp?ITMID=1176&LANG=GR&fbclid=IwAR2UT33-lZ-Oyxwv7R18HEG3ZXwcnFMMU_OQHDEwPr73vanRogn60rGUhMM

Δεν ήμαστε μόνοι μας μην το ξεχνούν.