28/11/18

CQ WW CW & QRP

Ο VA3PCJ συμμετείχε και αυτός ο καλός qrp'ίστας στο CQ WW CW contest. με αποτελέσματα καλύτερα από το δικό μου ημερολόγιο σταθμού τουλάχιστον:
η φωτογραφία που ακολουθεί είναι από τη σελίδα του:


Well done Jose VA3PCJ 73

Ο προαναφερθείς συνάδελφος λειτουργεί qrp και από το σπίτι του με κεραία ένα σύρμα 15μ περίπου (βλ. μερίδα του στο www.qrz.com) και είναι ένα ακόμη, από τα πάρα πολλά παραδείγματα συναδέλφων που λειτουργούν με απλούστατες κεραίες και μικρή ισχύ. Κάτι στο οποίο ίσως υποχρεωθούμε και εμείς, μετά από την πρωτοφανή παγκοσμίως, βίαιη και ανήθικη επίθεση που δέχεται ο ραδιοερασιτεχνισμός στη χώρα μας, μέσα από την πρόσφατη διαβούλευση νόμου. Αν δεν επικρατήσει η λογική στο υπουργείο, θα χρειασθούν επίπονοι και μακρόχρονοι αγώνες για τη θεραπεία του νέου status. Εκπρόσωποι μας προσπαθούν να επιτύχουν ένα ραντεβού με τον αρμόδιο Υπουργό αλλά δεν έχω κανένα νέο. Ο κ. Υπουργός αν δείξει και το εν δέκατον του ενδιαφέροντος που δείχνει προς την ΕΡΤ και για την οικογένεια των ραδιοερασιτεχνών, θα είμαι ευχαριστημένος.



ON5ZO
Έγραψε κάποια ενδιαφέροντα σχόλια για το ίδιο contest:
ακολουθεί φωτογραφία με απόσπασμα από τη σελίδα του:





LOTW & χειρόγραφες κάρτες
Στο shack βρίσκονται 5 χειρόγραφες κάρτες που φυσικά δεν περιλαμβάνονται στο LOTW. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να προηγηθεί μία διαδικασία. Πρώτα ενημερώνεις μία ηλεκτρονική φόρμα:
https://p1k.arrl.org/onlinedxcc/


Από εκεί και ύστερα ακολουθώντας τη διαδικασία που περιγράφεται στο help τα πράγματα τραβούν το δρόμο τους. Στη χώρα μας card checker είναι ο Κλεάνθης SV1JG και μπορεί κάποιος να του πάει τις κάρτες (αφού συνεννοηθεί) μία Τετάρτη απόγευμα στα γραφεία της ΕΕΡ.
Επειδή με αυτή τη διάδοση δεν αναμένεται να προστεθούν νέες οντότητες (entities) στο ημερολόγιο σταθμού, είναι μια διαδικασία που θα την κάνω σύντομα.



25ος Ηλιακός κύκλος.
Υπάρχουν κάποια σημάδια για αυτόν λένε:
Το συρμάτινο δίπολο πάντως των 15Μ για πολύ ακόμη θα βρίσκεται τυλιγμένο στο πατάρι.



Morse decoder
Στις φορτωμένες συχνότητες του CQ WW CW contest και όχι μόνο, ένα καλό πρόγραμμα αποκωδικοποίησης βοηθά. Έκανα κάποιες απλές συγκρίσεις μεταξύ των προγραμμάτων που φαίνονται στις φωτογραφίες που ακολουθούν και δεν διαπίστωσα μεγάλες διαφορές, ως προς αυτήν καθ' αυτήν την αποκωδικοποίηση: