22/9/19

C21WW η κατάσταση

Σ/κ και οι πολλοί που τον καλούν είναι ακόμη περισσότεροι. Γιατί απαντά με rr73 στον συνάδελφο μας δύο φορές;


μπορεί να πρόκειται για bug του WSJT-X. Να και ένας με διακριτικό υβριστικό:


το διάλεξε από μόνος του ας πρόσεχε.

Που να χωρέσεις μέσα σε αυτό το πλήθος:





Μέσα από το Logger32:



Για την ιστορία το πρωί ακουγόταν FT8 στα 17 και 15Μ ενώ αργότερα στα 30, αλλά το σήμα μας έδειχνε να φθάνει δύσκολα στην Ιαπωνία. Τότε κάνεις qsy και δεν χάνεις την ώρα σου:


Η αποστολή αυτή έδωσε μεγάλη ευκαιρία σε πάρα πολλούς συναδέλφους να κάνουν το Nauru, μπράβο τους ιδιαίτερα στους ημεδαπούς. Τώρα οδεύει προς το τέλος, τυχεροί όσοι τους έκαναν.

Αργότερα το βράδυ στα 40Μ:

Κατάντια στο qrg του dx σταθμού. Όχι ότι θα τον άκουγα με το σύρμα (ακουγόταν ανεπαίσθητα δεν μπορούσες να καταλάβεις), το λέω για τους άλλους συναδέλφους με καταλληλότερες κεραίες.
Η αποστολή τελειώνει όπως είπαμε, εδώ στο shack δεν είμαστε υπέρ του κυνηγητού ενός σταθμού επί μακρόν για πάρα πολύ ώρα το θεωρούμε χάσιμο χρόνου. Προτιμούμε την βραχύχρονη αλλά "επιμελή παρακολούθηση". Δηλαδή πρώτα σχεδιασμό των καλύτερων ωρών για διάδοση προς Ελλάδα, τη σημείωση των συνηθισμένων ωρών εκπομπής του σταθμού βάση των εκπομπών των πρώτων ημερών, την προτίμηση συχνοτήτων ευνοικών προς εμάς κλπ. Θα περιμένουμε την επόμενη αποστολή στο Nauru, κάποτε θα είναι ευκολότερο.