2/9/19

ATNO να δουν τα μάτια σου

Αρχή της Ινδίκτου χθες (θρησκευτική χρονιά για εμάς) Καλή χρονιά λοιπόν.

ATNO να δουν τα μάτια σου αλλά φάτε μάτια ψάρια. Στη φιλόξενη σελίδα του www.dx-world.net δημοσιεύθηκαν όπως κάθε φορά - οι dxpedition του μήνα:


Και τα τέσσερα ATNO για το ημερολόγιο μας βρίσκονται σε αποστάσεις μεγάλες και θα κινήσουν το ενδιαφέρον πολλών σταθμών :


Εμείς θα κυνηγήσουμε κυρίως τα νέα νησιά IOTA και ίσως κάποιους από τους σταθμούς που στο ημερολόγιο μας καταλαμβάνουν μία μόνο θέση (slot).



ARRL
Στον παρακάτω σύνδεσμο φαίνονται οι οικονομικές καταστάσεις 
http://www.arrl.org/files/file/About%20ARRL/Annual%20Reports/2018%20ARRL%20Annual%20Report.pdf
της για το 2018. Με μια μπορεί να δει ο ενδιαφερόμενος στη σελίδα 28 την οικονομική κατάσταση της ARRL. Ενώ κάποιοι διαμαρτύρονται για τα λεφτά με τα οποία μας χρεώνει για τα βραβεία dxcc, βλέπω πως το έσοδο από τη συγκεκριμένη λειτουργία (υποθέτω περιλαμβάνεται στην κατηγορία program and service fees) δεν είναι τόσο μεγάλο όσο τα έσοδα από άλλες κατηγορίες. Όποιος λοιπόν θέλει να λαμβάνει μέρος στα βραβεία dxcc, να χρησιμοποιεί το Lotw ή άλλες υπηρεσίες, λογικό είναι να καταβάλει κάποιο τίμημα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σε άλλες χώρες όπως και στη δική μας, προκειμένου τα εθνικά σωματεία να μας αντιπροσωπεύουν στην IARU και να παρέχουν υπηρεσίες και εμείς χρειάζεται να συμμετέχουμε με τη συνδρομή μας στο κόστος λειτουργίας τους.



Icom IC-705 
Ο διάδοχος του IC-703 ή του FT-817;
Επιτέλους ένα qrp μηχάνημα από μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου.


Θα εξαρτηθεί βέβαια και από την τιμή με την οποία θα κυκλοφορήσει. Είναι παρήγορο πάντως να κυκλοφορούν νέα qrp μηχανήματα στις απαρχές(;) του νέου 25ου ηλιακού κύκλου.

Στο παραπάνω ερώτημα περιέλαβα και το FT-817 επειδή δεν θεωρώ ότι το νέο FT-818 που κυκλοφορεί διαδέχθηκε το προηγούμενο, επειδή δεν φέρει σημαντικές αλλαγές από το προηγούμενο.



Eqsl.cc
Άρτι αφιχθείσα ηλ. κάρτα