5/6/20

DX Ιουνίου 2020

Ελάχιστοι σταθμοί ενδιαφέροντος dx  θα βρίσκονται στον αέρα, η πανδημία άπλωσε παντού το χεράκι της δυστυχώς. Κατέβασα τον άδειο πίνακα από το dx-world.net και σημείωσα κάποια ενδιαφέροντα για εμένα:


ATNO για το ημερολόγιο σταθμού δεν βρέθηκε, υπάρχουν όμως κάποια νέα νησιά και κάποιες ραδιοχώρες με μία μόνο καταχώρηση. Ενημερώθηκε με τα στοιχεία ενδιαφέροντος και το dxsummit.fi





DS2GOO AS-085 Pogil island
https://www.qrz.com/lookup


Ενδιαφέρον.



Aegean 6 meter Contest
Τρέχει το σ/κ, στον ιστό όμως βρίσκεται η κεραία για v/u και δεν θα καταφέρω να λάβω μέρος. Η διοργάνωση γίνεται από το γνωστό Aegean DX Group. Θα προτιμούσα βέβαια να αφήσουν τα 6 μέτρα και το αραλίκι τους και να ξανατρέξουν το διάσημο Aegean VHF Contest στα γενέθλια μου! Ως γνωστόν έτρεχε το πρώτο σ/κ του Ιουλίου. Ζητάω πολλά; Ζητάς ομόλογα ΕΤΒΑ έλεγε μια πολύ παλιά διαφήμιση.



17M FT8
Χθες αργά έγινε ατελής προσπάθεια να κάνουμε το Z81D -  Ν. Σουδάν qrp, τα 5W δεν ήταν αρκετά φαίνεται, η αποτύπωση από το pskreporter:




Logger32
Έψαξα λίγο το help για το αν υπάρχει κάποια εύκολη λύση να ενσωματώσω τις παράλογες απαιτήσεις του qrp sprint το σ/κ (βλ. χθεσινό άρθρο). Δεν βρήκα κάτι και τα παράτησα:


Προσωπικά το να είσαι υποχρεωμένος σε κάθε qso να στέλνεις και το επίθεμα του προηγούμενου qso σου, το συνάντησα πρώτη φορά και το βρίσκω παράλογο. Άσε που στο συγκεκριμένο sprint δεν περίμενα να βρω κάποια νέα qrp ραδιοχώρα.



Δρυοκολάπτης
https://www.bbc.com/reel/video/p0864g3p/the-secret-soviet-radar-hidden-in-chernobyl-s-shadow

Ας είχα έναν δέκτη από τους τόσους εκεί στο shack, έτσι για δοκιμή και δεν θα με πείραζε που είναι παλιάς τεχνολογίας.