7/6/20

Logger32 και στατιστικά

Εντάξει το Logger32 δεν διαθέτει πολύ καλές στατιστικές αναφορές, πρέπει να χρησιμοποιώ excel κλπ. ο JA1NLX μας δίνει διάφορα βοηθητικά προγράμματα που αξίζει να τα δούμε:


Έτρεξα το summary band mode:



Ένα άλλο χρήσιμο προγραμματάκι:





London Shortwave
Ένα ενδιαφέρον μπλογκ για το χόμπι του ραδιοακροατή - SWL, κάποιες φορές ακούει και δικούς μας σταθμούς:
Όποιος ενδιαφέρεται για αυτό το χόμπι θα βρει ενδιαφέροντα θέματα στο ως άνω μπλογκ. Αυτό μου θυμίζει την εφηβεία μου που είχα ξεκινήσει το SWL, χωρίς βέβαια τα εξειδικευμένα ραδιόφωνα της σήμερον, εμείς ακούγαμε με τα απλά λαμπάτα οικογενειακά ραδιόφωνα. Στα συν εκείνης της εποχής ο ανύπαρκτος βιομηχανικός θόρυβος στην ατμόσφαιρα.




Είναι να μην σου τύχει.
Πολωνός συνάδελφος πήγε στα τέλη του 2019 στο νησί Νόρφολκ για να μας δώσει τη χαρά να το προσθέσουμε στο ημερολόγιο μας και εκείνος φυσικά να έχει τη χαρά μιας μακρινής dxpdetion και το διακριτικό αυτού VK9NK. Λόγω πανδημίας όμως βρίσκεται ακόμη εκεί, υπομονή συνάδελφε. Στην προσωπική του σελίδα έχει γράψει τα παρακάτω που με βρίσκουν σύμφωνο:




Δραστηριότητα σ/κ
Μεταξύ άλλων τρέχει και το Covid-19 Radio Communictaion Event. Το παρακολουθούσα συνεχώς ψάχνοντας για μια καλή ευκαιρία, η οποία ήρθε Κυριακή μεσημέρι στα 20Μ CW qrp. Πλέον μία μόνο ραδιοχώρα χρειάζεται για να πετύχω το στόχο μου, που είναι να συμπληρωθούν 150 ραδιοχώρες qrp. Δεν είναι και εύκολο.



QRZ.COM
Όλο και περισσότεροι συνάδελφοι ανεβάζουν παλιά και νέα αρχεία:




Eqsl.cc
Νέες ηλ. κάρτες:





Αφού τις τσεκάρω μεταφέρονται στο τμήμα αρχείου του eqsl προκειμένου να μην μπερδεύονται με τυχόν νέες.

Τελικά με τις δωρεάν υπηρεσίες: Lotw (δωρεάν εφόσον δε ζητάς βραβεία), Clublog.org, Eqsl.cc και Qrz.com μια χαρά μπορείς να επιβεβαιώνεις τα qso σου. Ειδικά αν όπως και ο γράφων δεν κυνηγάς βραβεία.