1/6/20

Καιρός για V/U

Η διάδοση στα βραχέα βρίσκεται στο ναδίρ ενώ λόγω πανδημίας δεν υπάρχουν dxpedition σε εξέλιξη, καθώς και συνάδελφοι να πηγαίνουν σε ενδιαφέρουσες περιοχές - ραδιοχώρες. Για αυτό λοιπόν ώρα για λίγο vhf. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.
Τις καλές εποχές που πήγαινα portable για vhf - θυμίζω τότε κάθε καλοκαίρι υπήρχε το κίνητρο του Aegean vhf contest - κουβαλούσα μαζί μία κεραία 7 στοιχείων για τα 2 μέτρα αλλά ενίοτε και μία 16 στοιχείων για τα uhf. Τότε ήταν καλές εποχές, όταν η 7 άρα έσπασε την αντικατέστησα με μία 5 και 8 στοιχείων v/u που έμεινε αναξιοποίητη  αφού εδώ και χρόνια καταργήθηκε και το Aegean vhf contest. Χθες η κεραία αυτή μαζί με ένα απλό ρότορα για τηλεοράσεις τοποθετήθηκε στα κεραμίδια (οι φωτογραφίες ελήφθησαν σήμερα) :


Τοποθετήθηκε με δυτικό προσανατολισμό για εύλογους λόγους:


Λίγο μετά FT8 στα 144.174MHz (οι εύλογοι λόγου που λέγαμε):


Έγιναν qso με κεντρική Ευρώπη με π/δ το FT-857, καθόλου άσκημα για μια τόσο απλή σύνθεση.



WSJT-X
Πολύς κόσμος περιμένει σήμερα την νέα βελτιωμένη έκδοση, μέχρι την ώρα αυτή πάντως δεν είναι έτοιμη:
Όποιος την κατεβάσει πριν την εγκατάσταση συστήνουν να κάνει ένα reset στην επιλογή "συχνότητες" στο παλιό του πρόγραμμα. Να διαβαστούν καλά οι οδηγίες εγκατάστασης.



WAZ
Όλες οι ζώνες είναι πλέον επιβεβαιωμένες στο ημερολόγιο σταθμού και στο Lotw:


Αίτηση στην ARRL δεν θα κάνω κρατώ την προσωπική ικανοποίηση που προκύπτει από την μικρή αυτή επίτευξη, αυτό μου φθάνει.



ΟιΟμΚω 

Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωσταντινουπολιτών στη χθεσινή εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης 567 χρόνων από την άλωση της Πόλης:






Οι φωτογραφίες προέρχονται από το φ. μπουκ δεν είναι δικές μου.