23/9/14

EUROPE on the IONOSPHERE



Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team

EUROPE on the IONOSPHERE
Pan-European Radio Amateur Event

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23 Σεπ. 2014
Στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί Πανευρωπαική εκδήλωση με θέμα την φιλική επικοινωνία όλων των Ευρωπαίων Πολιτών με τίτλο: EUROPE on the IONOSPHERE και με κεντρικό μήνυμα, ‘’Let s Get Closer’’.
Αυτό θα επιτευχθεί με την ταυτόχρονη ενεργοποίηση ασυρμάτων βραχέων κυμάτων οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε κεντρικές πλατείες των Πρωτευουσών των Κρατών μελών της Ευρωπαικής Ένωσης και μέσω της Ιονόσφαιρας και ειδικών κεραιών, όλοι οι παρευρισκόμενοι συμμετέχοντες στην εκδήλωση και από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, μαθητές - φοιτητές - πολίτες, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε μία
πρωτόγνωρη εμπειρία, επικοινωνώντας με όλες τις προαναφερόμενες πλατείες και αντίστοιχες ομάδες ατόμων όλων των Ευρωπαικών Κρατών.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικά σεμινάρια επικοινωνιών εκτάκτων αναγκών, από ειδικούς επιστήμονες και αδειούχους ραδιοερασιτέχνες.
Το σημείο όπου θα εγκατασταθεί ο Ελληνικός ασύρματος κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα, είναι η πλ. Συντάγματος και θα στεγαστεί στην ειδική κατασκευή που επιμελήθηκε η σχ. Αρχιτεκτόνων - Μηχανικών του ΕΜΠ.
Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.
Στηρίζεται δε, από το γραφείο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα καθώς και από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με συμμετοχή φοιτητών από την σχ. Ηλεκτρολόγων - Μηχανικών & Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, καθώς και με συμμετοχή φοιτητών και καθηγητών από την σχολή Αρχιτεκτόνων - Μηχανικών.
Η πρόσβαση στον χώρο της εκδήλωσης καθώς και η συμμετοχή, θα είναι ελεύθερη για τον κόσμο.
Παρόμοια εκδήλωση πραγματοποιείται για πρώτη φορά και αποτελεί Ελληνική Πρωτοβουλία.
Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team
E.mail: dxpluspro@gmail.com

Μόλις παρέλαβα το παραπάνω δελτίο τύπου, καλή επιτυχία.