Μετά την αργία του Πάσχα, σιγά σιγά οι Περιφέρειες προκηρύσουν τις εξετάσεις του Α' εξαμήνου. Σειρά είχε χθες ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών:
Με συναδέλφους συζητάμε για το JT τώρα τελευταία. Με αυτή την ευκαιρία θυμήθηκα πως άρχισαν όλα.
Τα πρώτα πογράμματα του K1JT ήταν λίγο πολύπλοκα στο χειρισμό, τουλάχιστον για όσους δεν είχαν μεγάλη ευχέρεια με τους η/υ. Για αυτό το λόγο ο W6CQZ έγραψε το JT65-HF προκειμένου να μας διευκολύνει:
Είμαι και εγώ ένας από τους πολλούς συναδέλφους, που μέσα από το JT65-HF κάναμε τα πρώτα βήματα μας στο JT. Ταυτόχρονα δε είχα κατεβάσει και τον κατατοπιστικόοδηγό του K3UK:
Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε, σήμερα το WSJT-X δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τα σύγχρονα προγράμματα σε ευκολίες. Για αυτό το λόγο εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ το πρωτότυπο:
Παρότι ο HB9HQX έχει γράψει ένα βοηθητικό πρόγραμμα για το JT:
στο αντίστοιχο γκρουπ έγραψαν πως το JT65 HF HB9HQX μπορεί να ενημερώνει τα αρχεία του Logger32 αυτόματα, κάτι που δεν το έχω δοκιμάσει:
https://groups.google.com/forum/#!searchin/jt65-hf-hb9hqx-edition/logger32/jt65-hf-hb9hqx-edition/hdaJJv3XEWw/FI_GBL5JBQAJ
https://groups.google.com/forum/#!searchin/jt65-hf-hb9hqx-edition/logger32/jt65-hf-hb9hqx-edition/hdaJJv3XEWw/FI_GBL5JBQAJ
Ακόμη και το Multipsk έχει ενσωματώσει JT:
Καθημερινά όλο και περισσότεροι συνάδελφοι γνωρίζουν το JT και πραγματοποιούν μακρινές επικοινωνίες με πολύ χαμηλή ισχύ. Με ισχύ 5W και ψηφιακές εκπομπές σε JT65 ή JT9, δεν είναι δύσκολο να κάνει κάποιος 100 οντότητες (πρώην ραδιοχώρες) και να βραβευθεί με το QRP DXCC από την ARRL: