10/10/19

Αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Χθες βράδυ κατατέθηκε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο στη βουλή προς συζήτηση (κατά την προσφιλή τακτική των ημεδαπών κυβερνήσεων να φέρνουν νύχτα τα νομοσχέδια.... Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένει ο ρ/ε κόσμος να δει την τελική διαμόρφωση του άρθρου 26. Για να δούμε θα επικρατήσει η λογική και η νομιμότητα και θα εξαιρεθούμε από την υπαγωγή στη ΣΗΛΥΑ;
Η οποία (ΣΗΛΥΑ) αφορά αποκλειστικά επαγγελματίες και έχει κατασκευαστεί για αυτούς! Στην Ελλάδα όμως κάποιος φωστήρας φαντάζομαι σύμβουλος από τους πολλούς της νομοπαρασκευαστικής ομάδας - προφανώς αδαής - αλλά ίσως καλά αμειβόμενος ενέταξε και τα ερασιτεχνικά σωματεία μας στην υποχρέωση δήλωσης στον παραπάνω φορέα. Ο σύμβουλος μπορεί να είναι και πονηρός, αφού οι δηλώσεις κεραιών στη ΣΗΛΥΑ δεν είναι τζάμπα... Ίσως χρειασθούν περαιτέρω αγώνες.
Το άρθρο 26 της διαβούλευσης που προκάλεσε 93 σχόλια σχεδόν όλα αρνητικά:
http://www.opengov.gr/ypoian/?p=10466

Πρόκειται για το αποτέλεσμα 2 αρνητικών εισηγήσεων σε 2 διαδοχικές διαβουλεύσεις εντός των τελευταίων 11 μηνών εις βάρος μας. Νισάφι!

Στο taxheaven.gr 
https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/31668
που δημοσιεύει την αιτιολογική έκθεση του νόμου, ο / οι εισηγητής στο άρθρο 26 δεν αναφέρει τίποτα για εμάς. Ενώ η έκθεση - όπως γίνεται μέχρι τώρα σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις - η έκθεση είναι ανυπόγραφη. 



QSL κάρτες
Άλλο ένα μικρό δέμα που περιείχε 48 qso παραδόθηκε χθες στο bureau, έπειτα από κατάλληλη προετοιμασία και εκτύπωση:


Όμως λάβαμε και κάρτες μία από αυτές από τον
NL8992-R26


πολύ γνωστό swl. Με ενδιαφέρον παρακολουθώ την εξέλιξη του shack του που μέσα στο πέρας του χρόνου αλλάζει. Ο συνάδελφος όπως φαίνεται μας πληροφορεί αναλυτικότατα για τις συνθήκες λήψης του. Ένα ψάξιμο στο διαδίκτυο του διακριτικού του θα μας δείξει και άλλες κάρτες που λαμβάνουν οι υπόλοιποι.