31/10/19

Ραδιοερασιτεχνική νομοθεσία - μία από τα ίδια

Παρά της 2 (δύο) διαβουλεύσεις εντός 11 μηνών και της έντονες και πολλές παρεμβάσεις μας στη διαβούλευση αλλά και στους πολιτικούς το ονομαζόμενο και "Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις" νομοσχέδιο αποβαίνει εις βάρος μας. Πολύ δουλειά στην προετοιμασία του νομοσχεδίου, πολύ δουλειά από τους ραδιοερασιτέχνες προς τους πολιτικούς πολλών παρατάξεων, οι οποίοι άκουσαν με κατανόηση τις αιτιάσεις μας και... δεν έκαναν τίποτα! 

ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν για τους ραδιοερασιτέχνες τουλάχιστον από την πλευρά των τελευταίων δύο κυβερνήσεων.

Παρά την πρώτη επελθούσα διόρθωση μέσω της πρώτης διαβούλευσης συνεχίζουν να μας εντάσσουν άκουσον άκουσον στη... Σ.ΗΛ.Υ.Α.

η οποία περιλαμβάνει ΜΟΝΟ επαγγελματίες μέχρι τώρα.

Βλέπε:


Έδειξαν όλοι οι εμπλεκόμενοι πως παντελώς αγνοούν τον ραδιοερασιτεχνισμό, τη διάκριση επαγγελματιών και ερασιτεχνών, την I.T.U. και διάφορα άλλα. 
Ο Έλληνας νομοθέτης πρωτοτυπώντας παγκοσμίως για μία ακόμη φορά, εντάσσει ερασιτέχνες σε κατηγορία υποχρεώσεων για επαγγελματίες! Όταν ο Σεφέρης έγραφε το "Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει" λες να είχε οραματισθεί τους σημερινούς πολιτικούς;

Η συμπερίληψη μας σε αυτό το σύστημα αν δεν γίνουν ενέργειες προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης πριν εκδώσει τη σχετική εγκύκλιο μπορεί να φέρει και κάποιο κόστος τύπου συνδρομής κλπ. Όλες οι ενέργειες στη χώρα μας επικεντρώνονται ως συνήθως πρωτίστως στην είσπραξη και όχι στην παραγωγή έργου.
Η ΕΕΡ, τα άλλα σωματεία και οι ραδιοερασιτέχνες θα χρειασθεί πάλι να ενεργήσουν προς πάσα κατεύθυνση.

Το χόμπι του ραδιοερασιτεχνισμού για να επιβιώσει στη χώρα θέλει τον αγώνα όλων μας.

Το νομοσχέδιο στον παρακάτω σύνδεσμο αναφέρεται ως "ψηφισθέν"
https://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=bfed05a1-61bf-42f0-a7fb-aae1018a7dfc

Κάποιοι συνάδελφοι όμως λένε πως δεν είναι το τελικό επειδή θα περάσει από επιτροπές. Θα δούμε.



Βράδυ Πέμπτης
Πληροφορήθηκα από ηλεκτρονική ανάρτηση της ΕΕΡ ότι το κείμενο ήδη κυκλοφόρησε σε ΦΕΚ στο φύλλο 167 του Α' τεύχους. Όποιος θελήσει μπορεί να το κατεβάσει από εδώ:
http://www.et.gr/index.php/anazitisi-fek