15/10/21

J5HKT & 3DA0ORU

Δύο dxpeditions στην ίδια συχνότητα, μάλιστα σε συχνότητες για F/H ενώ η μία δεν δουλεύει F/H ή λειτουργεί άλλο πρόγραμμα εκτός του σταθερού WSJT-X. Για εμάς δεν δημιουργείται πρόβλημα την κάναμε με κατάλληλο χειρισμό:


και FT4:






Eqsl.cc










Shack
Διάφορες εργασίες στο shack έγιναν και γίνονται τελευταία. Με κυριότερη τη διερεύνηση ενός  διαφορετικού προγράμματος ημερολογίου από το Logger32. Αυτό θα πρέπει να είναι ευκολότερο στο χειρισμό, ελεύθερο σε χρήση - χωρίς συνδρομή, να ανανεώνεται συχνά, να λειτουργεί τουλάχιστον στο λειτουργικό σύστημα WIN10 64 bit, να λειτουργεί σε δίκτυο κλπ. Μετά από δοκιμή τριών προγραμμάτων με κριτήριο την ευκολία χειρισμού, εκμάθησης αλλά κυρίως τη συμφωνία στα στατιστικά στοιχεία. Εδώ θα αναφέρω ότι τα στατιστικά στοιχεία του Logger32 συμφωνήθηκαν στις 30/9/21 με τα αντίστοιχα του Clublog, επομένως αποτελούσαν τη βάση συμφωνίας. Επιλέχθηκε το Log4om (log for old man)
και εγκαταστάθηκε:


Αφού συμφωνήθηκαν τα στατιστικά, πλέον θα λειτουργεί παράλληλα για αρκετό καιρό με το Logger32 πριν γίνει οποιαδήποτε ενδεχόμενη αλλαγή. Το Log4om κάθε φορά που ανοίγει, ενημερώνεται αυτόματα με όσα νέα qso βρίσκει στο Logger32.



QRP
Με βάση τις αυξανόμενες συνθήκες διάδοσης, δόθηκε σχεδόν αποκλειστική προτεραιότητα στο κυνήγι του qrp dx: