2/1/22

Ευτυχισμένο 2022

Καλή χρονιά με υγεία σε όλους, μακάρι να φέρει και το τέλος της πανδημίας. Για δε τους ραδιοερασιτέχνες καλές μακρινές ραδιοεπικοινωνίες.

Με την ευκαιρία των ημερών λίγα λόγια για την Κωσταντινούπολη από τον συμμαθητή μου στο Ζωγράφειο και αξιωματούχο του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Σταμάτιο Κίσσα:




QRP
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα προχθές, στις πρώτες ώρες του νέου έτους τα τέλια χτύπησαν. Μου ήρθε προειδοποίηση από το Hamalert πως ο μοναχός Ιάκωβος SV2RSG/A από το Άγιο Όρος ήταν στα 40Μ FT8 F/H. Αυτή ήταν μεγάλη ευκαιρία αφού ο περισσότερος κόσμος υποδέχονταν τη νέα χρονιά ή ετοιμαζόταν να την υποδεχθεί. Επομένως οι συχνότητες ήταν ελεύθερες ακόμη και για qrp. Τον κάλεσα μερικές φορές με ισχύ 5W και όπερ έδει δείξαι το qso ακολούθησε.


Για το εδώ ημερολόγιο σταθμού ήταν το πρώτο qrp qso με το Άγιο Όρος και δεν νομίζω πολλοί σταθμοί να έχουν κάνει qrp qso με το Άγιο Όρος. Το qso καταχωρήθηκε με ημερομηνία 31/12/21 λόγω ώρας utc. Θα έλεγα πως το 2021 ήταν μια καλή χρονιά για το shack εδώ αφού λόγω καλύτερης διάδοσης τους τελευταίους μήνες, καταχωρήσαμε 22 qrp qso στο ημερολόγιο με τα 'εξι από αυτά τον μήνα Δεκέμβριο. Ξεπερνώντας το 2020 που είχαν καταχωρηθεί ένδεκα.