28/1/22

Doublet και σιγή ασυρμάτου

Doublet μια κεραία μια ιστορία
Εδώ και έξι περίπου χρόνια η κύρια κεραία του σταθμού ήταν μία doublet. Ένα δίπολο σε μορφή inv. vee τροφοδοτούμενο με ανοικτή γραμμή, που ο συντονισμός του γίνονταν από το γνωστό coupler του SV1NL τοποθετημένο στη βάση της κεραίας. Η φωτογραφία είναι από την πρόσφατη χιονοκαταιγίδα:


Το χιόνι και οι δυνατοί άνεμοι, λύγισαν τον ιστό που είχα για μία δεκαπενταετία:




Η doublet ήταν η μοναδική κεραία βραχέων τα τελευταία χρόνια του σταθμού, ο οποίος περνά σε σιγή ασυρμάτου μέχρι να κατασκευασθεί άλλη κεραία. Ενδέχεται ενδιαμέσως να τοποθετηθεί προσωρινά μία J-Pole για τα 15Μ κατασκευασμένη σύμφωνα με τις οδηγίες του DK7ZB https://www.qsl.net/dk7zb/J_Pole/wiremanjpole.htm



Eqsl.cc
Πρόσφατες ηλ. κάρτες:






Κακοκαιρία Ελπίς
Ήρθε και μας διέλυσε όλες τις ελπίδες για ένα οργανωμένο κράτος, το οποίο δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει των συνεπειών της καταιγίδας με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων ανθρώπων. Στην Αθήνα χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα για πολύ μεγάλο διάστημα. Εμείς δεν είχαμε θέρμανση και κουζίνα για 5 ημέρες! Λόγω ανικανότητας του ΔΕΔΔΗΕ. Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι η κρατική επιχείρηση που διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής μας. Δεν γνωρίζω ποιοι την διοικούν, παρατηρώ πάντως τουλάχιστον προς το παρόν πως τα ονόματα τους δεν εμφανίζονται στην ιστοσελίδα της επιχειρήσεως:


Μετά την πενθήμερη ταλαιπωρία μας η παραίτηση τους κρίνεται απαραίτητη και αυτό πρέπει να κάνουν αντί να κρύβονται πίσω από την πολιτική συγγνώμη του κ. Πρωθυπουργού.

Για φως χρησιμοποιήθηκε και μία λεντοταινία τυλιγμένη γύρο από μία παλιά χαλασμένη λυχνία 3500: