11/10/14

Χόμπι

Πριν τον ρ/ε είχα άλλα χόμπι. Κάποια από αυτά συνεχίζω να τα έχω και κάποια όχι. Ένα από αυτά είναι και η φωτογραφία στην εποχή που κυριαρχούσε το φιλμ. Τότε δεν υπήρχαν οι σημερινές ευκολίες. Χρειαζόταν να έχεις αρκετές γνώσεις για να βγάζεις καλές ή καλλιτεχνικές φωτογραφίες. Είχα παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και στη Φωτογραφική Εταιρία τότε. Μέσα στα χρόνια απέκτησα λίγες μηχανές αλλά μου χάρισαν και κάποιοι άλλες κυρίως επειδή περνούσαν στις ηλεκτρονικές αντίστοιχες. Το χόμπι αυτό δεν το εξασκώ σήμερα.


Η Yashica Mat δυοπτική ρεφλεξ μηχανή, μαζί με κάποια έγχρωμα φίλτρα και τους φακούς για φωτογράφηση σε πολύ μικρή απόσταση.


Η Retina όλοι έχουμε δει αμέτρητους ξένους τουρίστες να έχουν μια κρεμασμένη από τον ώμο. Δίπλα είναι το φωτόμετρο Profisix απαραίτητο εργαλείο τότε που κάποιες μηχανές δεν είχαν φωτόμετρα. Ακόμη και τα ενσωματομένα φωτόμετρα, δεν έφθαναν την ποιότητα του Profisix.


Η Canon Canonette και δεξιά μία από της πρώτες κομπακτ μηχανές η Brownie Kodak 



Η Nikon FE-II με φακό 50mm F:2 από κάτω ευρυγώνιος 24mm της Sigma και μικρός τηλεφακός 100mm Ρωσικής κατασκευής. Δεν χρησιμοποιούσα φακούς μεγάλης φωτεινότητας γιατί προτιμούσα να "γράφουν" καλά. Την φωτεινότητα την αποκτούσα χρησιμοποιώντας φιλμ 400ASA.